49,3613$%0,13
55,0595€%0,09
65,1784£%0,11
6.615,11%-0,45
10.816,00%0,53
฿%
ENI’den yapılan yazılı açıklamada, “Gazprom, bugün için talep edilen gaz miktarını temin edemeyeceğini bildirdi. Avusturya üzerinden gaz akışının mümkün olmadığını belirtti. Dolayısıyla bugün Tarvisio giriş noktası üzerinden ENI’ye Rus gazı arzı 0 olacak. ENI, gaz arzının sağlanması durumunda güncelleme geçecektir.” ifadeleri kullanıldı.
Konuyla ilgili İtalyan ANSA ajansına konuşan bir ENI yetkilisi de bugün itibarıyla Gazprom’un ENI’ye gaz akışını sağlayamadığını aktararak Avusturya’nın Slovakya üzerinden gaz temin ettiğini, buradan İtalya’ya gaz akışının yeniden başlaması için Gazprom ile temas halinde olduklarını bildirdi.
İtalyan basınında da çıkan haberlerde, halihazırda Rusya’dan İtalya’ya gaz akışının toplam gaz arzına kıyasla yüzde 10’dan az olduğu, Tarvisio’daki nakil noktasındaki kesintinin mevcut durumda büyük değişikliğe yol açmayacağı belirtildi.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaşın ardından İtalya, gaz tedarikini çeşitlendirme arayışına girişmişti. Cezayir ve Angola gibi ülkelerle gaz alımlarını artıran İtalya, Rus gazına olan bağımlılığını temmuz itibarıyla yüzde 40’tan yüzde 25’e düşürmüştü.

Gazprom: Moldova ile doğal gaz sözleşmesini her an feshedebiliriz
1
2024 Yılı Giyim Fiyatları Büyük Artış Gösterdi
28971 kez okundu
2
Euro Bölgesi’nde konut fiyatları yılın ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 0,4 düştü…
26200 kez okundu
3
Altının gramı 2 bin 509 liradan işlem görüyor…
25681 kez okundu
4
Tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirdi…
25497 kez okundu
5
Benzin ve motorine büyük zam geliyor, tarih verildi…
17000 kez okundu
“BİZİM ÇOCUK” DEĞİL, EHİL YÖNETİCİYİ SEÇ!
BAŞARAN DÜZGÜN’ÜN “ÖKSÜZ ATLAR ÜLKESİNDE” ROMANI GÜNEY LEFKOŞA’DA TANITILDI
Bizden sonra geleceklere ödenemez borçlar bırakmak belediyecilik değildir.
HAKAN ORAN YAZDI : SANDIK BAŞINDA 10/10/10 KURALI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu