48,8123$%0,05
55,9311€%0,04
65,2861£%0,06
6.847,47%0,48
11.174,00%0,44
฿%
Daireden yapılan açıklamada, “16/1976 Sayılı Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar Yasası” ile “73/2007 Sayılı Sosyal Güvenlik Yasası” kapsamında sigortalılara yönelik çıkarılan “32/2025” ve “33/2025” sayılı yasa gücünde kararnamelerin, 23 Ağustos tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi.
Açıklamada, bu düzenleme ile 1 Ocak 2010- 31 Temmuz 2025 tarihleri arasındaki gecikmiş prim borçları ve gecikme zamlarının yapılandırılması ve affının mümkün hale geldiği belirtilerek, aftan yararlanmak isteyenlerin en geç 31 Ekim tarihine kadar Sosyal Sigortalar Dairesi şubeleri veya bürolarına şahsen başvuruda bulunmaları gerektiği ifade edildi.
Ödeme koşulları şöyle:

“Peşin Ödeme: Prim borçlarının yüzde 100’ü ve bugüne kadar tahakkuk eden gecikme zamlarının yüzde 10’unun, en geç 26 Aralık 2025 tarihine kadar ödenmesi durumunda, borçlar tamamen ödenmiş sayılacaktır.
Taksitli Ödeme: Alternatif olarak aşağıdaki oranlarda ödeme yapılması halinde gecikme zamlarının kalan kısmı dondurulacaktır: yüzde 25 prim borcu + yüzde 90 gecikme zammı, yüzde 50 prim borcu + yüzde 65 gecikme zammı, yüzde 65 prim borcu + yüzde 40 gecikme zammı.
Bu ödemelerin de 26 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. Aftan yararlanabilmek için 31 Aralık 2009 tarihine kadar olan prim borçlarının tamamının ödenmiş olması şarttır. Detaylı bilgiye ssd.gov.ct.tr adresinden ulaşılabilir.”


Kaynak : Halkın Sesi

Hasipoğlu: “Federasyona 40 yıl şans verdik, artık iki devlet zamanı
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168949 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57778 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50417 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48222 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41079 kez okundu
Hakan Oran Yazdı : EN GÜVENLİ OLMASI GEREKEN YERDE CAN VERMEK
Benzin ve Dizelde Son Durum
Larnaka Havalimanı’ndaki Bomba İhbarı ve Alarm Durumu Sona Erdi
Rize Açıklarında Acil İniş Yapan Uçağın Pilot ve Yolcusuna Ulaşıldı
Başbakan Üstel’den arama kurtarma açıklamasıÇalışmalar kesintisiz sürüyor
Başbakan Üstel’den sosyal konut ve üretici desteği açıklaması
Hakan Oran Yazdı : KİBİR KULESİNDEN DÜŞMEK
Dışişleri Bakanlığından KKTC Açıklarında Alabora Olan Gemi İçin Taziye Mesajı
Girne Belediye Başkanı Şenkul’dan Deniz Seferleri Açıklaması
Bakan Dinçyürek, Bakan Yardımcısı Özel ve Büyükelçi Başçeri’den Yaralılara Hastane Ziyareti