DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

STERLİN

40,6534£% 0.01

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

BİTCOİN

฿%

a

Sun Tekstil/Ünlütürk: Önümüzde zorlu bir dönem var

Hazırgiyim sektöründe özellikle dolar euro kurundaki parite nedeniyle ciddi bir problem yaşandığını, çünkü ihracatta hammaddenin yüzde 50’sinin dolarla alındığını ancak Avrupa’ya ihracat yapıldığını aktaran Sun Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk, katıldığı Bloomberg HT yayınında testil ve hazır giyim sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şu anda bazı hammaddelerde fiyatlarda düşüş eğilimi olduğunu ama diğer taraftan enerji fiyatlarının üç kat artması, lojistik maliyetlerinin sürekli yükselmesinin sektörü zorladığını belirten Ünlütürk, “Bu dönemde biz tasarımın ne kadar önemli olduğunu anladık ve katma değerli ürünler satmaya başladık. Artan maliyetleri özellikle asgari ücretteki artışları karşılayabilmek için de özel çaba harcamak gerekiyor. Tedarik zincirini ayakta tutabilmek için biz tedarikçilerimizle çok yakın çalıştık“ dedi.

Özellikle orta boy işletmelerin finansmana erişimde sıkıntılar yaşandığını belirten Ünlütürk, “Finansmana erişenler için de o kadar yüksek faizlerden bahsediliyor ki erişmemek daha doğru oluyor o yüzden önümüzde zorlu bir dönem var diye düşünüyorum“ değerlendirmesinde bulundu.

Ciro iki kat arttı

Kâr marjları azalsa da sektörün güçlü kalmaya devam edeceğine inandığını vurgulayan Ünlütürk şirkete ilişkin olarak da “Tekstil sektörü için 2022 iyi başladı, biz güzel bir kârlılık yakaladık, geçen seneye göre faaliyet karlılığımızı 4 kat artırdık, ciromuzu 2 kat artırdık. Ama önümüzdeki günlerde nasıl olacak diye sorarsanız ne yazık ki Avrupa’daki resesyon beklentisi bir miktar piyasaları zorluyor, aynı zamanda ham madde fiyatlarındaki maliyet artışları zorluyor. Fakat biz kendi şirket özelimizde 2022 hedeflerimizi beklentinin de biraz üstünde tamamlamayı planlıyoruz“ diye konuştu.

Fabrikalarının İzmir’de olduğunu aktaran Ünlütürk, “İzmir’de tasarımcılarımızın yaptığı ürünleri dünyanın birçok markasına ihraç ediyoruz. Yaptığımız işin toplam yüzde 96‘sı ihracat aslında. Özellikle İspanya’da, İngiltere’de ve Fransa’da ve Amerika’da büyük müşterilerimiz var. Ayda yaklaşık 3 milyon adet ürün üretiyoruz. Çok da büyük bir tedarik zinciri sistemimiz var“ ifadelerini kullandı.

Ünlütürk, ihracatta Avrupa’da büyümeye devam edeceklerini, Amerika’da da çalışmaya başladığımız markalar var orada da büyümeyi hedeflediklerini dile getirerek, yönetim kurulunda kadınların payının yüzde 83, sadece konfeksiyon bölümünde yöneticilerin yüzde 72’sinin ve bütün grubun da toplamının yüzde 50,8’inin kadın olduğu bilgisini paylaştı.

Ünlütürk, Mayıs ayında halka arz olduklarını, hisselerinin şu anda başarılı gittiğini de sözlerine ekledi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Gıda devi Danone Rusya’dan çıkmaya hazırlanıyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0