DOLAR

32,5252$% 0.23

EURO

34,8586% 0.36

STERLİN

40,6158£% 0.39

GRAM ALTIN

2.487,20%1,03

ÇEYREK ALTIN

4.243,00%0,62

BİTCOİN

1989068฿%-3.75162

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Taçoy:Varoluşumuzun Lideri Doktor Fazıl Küçük’ü ölüm yıldönümünde, saygı ve minnetle anıyoruz

Taçoy:Varoluşumuzun Lideri Doktor Fazıl Küçük’ü ölüm yıldönümünde, saygı ve minnetle anıyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi lider Dr. Fazıl Küçük’ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Bakan Taçoy’un mesajı şöyle;
“Varoluşumuzun Lideri Doktor Fazıl Küçük’ü ölüm yıldönümünde, saygı ve minnetle anıyoruz.

Doktor Fazıl Küçük yakmış olduğu bağımsızlık ve varoluş ateşi ile bizlere ışık tutmuş bir önderdir. Toplumuna azınlık olmayı asla layık görmemiş bir lider olan Doktor Küçük, bu uğurda yaşamını ortaya koymuş ve Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin filizlenerek büyümesini sağlamıştır.
Doktor Küçük hem İngiliz Sömürge Yönetimi hem de ENOSİS peşinde koşan EOKA terörüne karşı toplumunu örgütleyerek, bugünlere gelmemizi sağlamış eşsiz bir önderdir.
Varoluş mücadelesi yıllarında halkından asla kopmayan, o günün zor ve tehlikeli koşullarına rağmen köy köy dolaşarak Kıbrıs Türkü’nü aydınlatan Doktor Fazıl Küçük bugün de bizlere ışık tutmaktadır.

Bugün sürdürdüğümüz eşitlik ve egemenlik politikamızda O’nun “Kıbrıs Meselesi Türkiyesiz Halledilemez” sözü temel teşkil etmektedir.
Bizler, bağımsızlık ve egemenliğe inanmış, özgür yaşamayı ideal edinmiş Kıbrıs Türk Halkı olarak, Doktor Küçük’ün açmış olduğu yoldan asla ayrılmayacağımızı bu vesileyle bir kez daha dünyaya ilan ederiz.
Liderimiz Doktor Fazıl Küçük’e ölüm yıldönümünde Allah’tan rahmet diler, O’nun emaneti olan bağımsızlığımızdan ödün vermeyeceğimizin andını yüce maneviyatı önünde bir kez daha tekrarlarım.”

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0