48,7926$%0,06
56,0853€%0,07
65,3815£%0,03
6.833,01%-0,48
11.142,00%0,18
฿%
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün Azerbaycan, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Parlamentolar Arası Dostluk Grupları başkan ve üyelerini kabul etti.
Görüşme öncesinde Azerbaycan ve Türkiye heyetleri, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a anı hediyesi takdim etti.
Tatar, Azerbaycan’da düzenlenen toplantında Türk devletlerinin gösterdikleri yakınlıktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Bunlar bizim için tarih adımlardır. Bunları her ne kadar bazıları görmese de mühimdir.” diyen Tatar, kendisinin beş yıl önce seçildiğinde aklında hep ‘Türk dünyasıyla buluşmak’ fikri olduğunu anlattı.
Tatar, Türkiye’nin her zaman girişimleri olduğunu vurgulayarak, “Bu beş yılda biz KKTC’yi bütün dünyaya bir kez daha anlattık, duyurduk. Tanıma bir süre sonra gelecek, hiçbir şüphem yoktur.” dedi.
Tatar, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci üye olarak aynı masada yer almasını anımsatarak, bir sonraki adımın ise tam üyelik olduğunu işaret etti.
Ersin Tatar, Azerbaycan, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in bundan sonraki süreçte de iki devletli siyasetin devam etmesi gerektiği mesajını verdiğini anımsatarak, “Federasyon, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırılıp, Kıbrıs Türk Halkı olarak Kıbrıs Federasyon Cumhuriyeti’nin içerisine yamalanmadır.” dedi.

“Biz böyle hikayeleri çok duyduk, geçmişte çok şeyler yaşadık.” diyen Tatar, 1960 antlaşmasının da bir federasyon olduğunu, oysa Rum’un hedefinin federasyonu bir sıçrama tahtası olarak kullanıp, Yunanistan’la birleşmek olduğunu kaydetti.
Kaynak : Halkın Sesi

Evkaf İyilik Gönüllüleri takdir gördü
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168942 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57770 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50410 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48215 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41071 kez okundu
Hakan Oran Yazdı : EN GÜVENLİ OLMASI GEREKEN YERDE CAN VERMEK
Benzin ve Dizelde Son Durum
Larnaka Havalimanı’ndaki Bomba İhbarı ve Alarm Durumu Sona Erdi
Rize Açıklarında Acil İniş Yapan Uçağın Pilot ve Yolcusuna Ulaşıldı
Başbakan Üstel’den arama kurtarma açıklamasıÇalışmalar kesintisiz sürüyor
Başbakan Üstel’den sosyal konut ve üretici desteği açıklaması
Hakan Oran Yazdı : KİBİR KULESİNDEN DÜŞMEK
Dışişleri Bakanlığından KKTC Açıklarında Alabora Olan Gemi İçin Taziye Mesajı
Girne Belediye Başkanı Şenkul’dan Deniz Seferleri Açıklaması
Bakan Dinçyürek, Bakan Yardımcısı Özel ve Büyükelçi Başçeri’den Yaralılara Hastane Ziyareti