48,8114$%0,08
55,9020€%0,09
65,1650£%0,16
6.841,52%0,09
11.172,00%0,07
฿%
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, kadınların toplumun temel direği, emeğin ve üretimin vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurguladı.
Hüseyin Çavuş, kadınların tarımdan sanayiye, eğitimden bilime kadar hayatın her alanında büyük başarılara imza attığını belirterek, “Kadınlarımızın azmi, fedakârlığı ve emeği, ülkemizin kalkınmasında önemli bir rol oynamaktadır” dedi.
Tarım sektöründe kadın üreticilerin katkılarına dikkat çeken Çavuş, “Özellikle tarım sektöründe, toprağı işleyen, üretimi büyüten, alın teriyle soframıza bereket katan kadın üreticilerimiz, sürdürülebilir tarımın gelişmesi ve kırsal kalkınmanın güçlenmesi adına büyük katkılar sunmaktadır” şeklinde konuştu.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı olarak kadın üreticilerin her zaman yanında olduklarını belirten Çavuş, “Tarımda kadının güçlenmesi, üretimde daha fazla söz sahibi olması ve kırsal ekonomiye katkısının artırılması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kadınlarımızın emeği, bilgisi ve üretim gücü, sürdürülebilir tarımın geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Onların desteklenmesi, tarımın verimliliğini artırırken aynı zamanda gelecek nesillere daha güçlü bir üretim modeli bırakmamızı sağlayacaktır” dedi.
Bakan Hüseyin Çavuş, mesajının sonunda, “Bu duygu ve düşüncelerle, toprağı işleyerek üretime katkı sağlayan, emeğiyle ülkemizin tarımsal gelişimine yön veren kadın üreticilerimizin yanı sıra, hayatın her alanında fedakârlıkları, bilgileri ve emekleriyle topluma değer katan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir yaşam diliyorum” ifadelerini kullandı.

Arıklı: “Limanlarda yeni sistemi kuruncaya kadar iş birliği yapacağız”
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168954 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57783 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50422 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48227 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41083 kez okundu
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 101,78 dolara geriledi
Avrupa Birliği veri kurumundan Google’a 403 milyon euro para cezası
Abd-iran hattında diplomasi beklentileri brent petrolü 100 doların altına çekti
Abd başkanı trump, fransa cumhurbaşkanı macron ile new york’ta görüştü
Batı Şeria’da Ebu Fellah beldesine saldıran İsraillilere karşı koyan Filistinlilere ordu ateş açtı