48,6518$%0,06
56,1827€%0
65,5050£%-0,16
6.801,13%1,30
11.121,00%1,30
฿%
Odadan yapılan açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu’nun 30 Ekim tarihli kararıyla yürürlüğe giren “İthalatı ve İhracatı (Düzenleme ve Denetim) (Değişiklik) Tüzüğü” kapsamında; donatı çeliği, yapısal çelik, taşıyıcı duvar elemanları (tuğla, gaz beton, briket vb.), yapısal ahşap malzemeler ve hafif çelik yapı elemanları, Gazimağusa Limanı’nda kurulan laboratuvarda test edilerek denetimden geçirilecek.
“Bundan böyle, hayati önem taşıyan depremle ilişkili tüm yapı elemanları ülkeye girişte kontrol ve test sürecinden geçecektir.” ifadelerine yer verilen açıklamada, numune alma, laboratuvar testleri ve uygunluk onaylarının İMO’nun yetkili teknik personeli tarafından yapılacağı belirtildi.
Açıklamada ayrıca, düzenlemenin, yapı denetim sisteminin güçlendirilmesi ve depreme dirençli şehirler vizyonunun hayata geçirilmesi yönünde uzun süredir yürütülen mesleki mücadelenin bir sonucu olduğu belirtildi.
İMO, tüzüğün hazırlanması ve onay sürecine katkı sağlayan Başbakan Ünal Üstel’e, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’na, ilgili bakanlık ve Başbakanlık yetkilileri ile Bakanlar Kurulu’na teşekkür etti.

Kaynak : Halkın Sesi

Kıbrıslı Türklerin Güney’e geçişleri 2,1 Milyonu aştı
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168882 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57707 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50350 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48154 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41009 kez okundu
Hakan Oran Yazdı : EN GÜVENLİ OLMASI GEREKEN YERDE CAN VERMEK
Benzin ve Dizelde Son Durum
Larnaka Havalimanı’ndaki Bomba İhbarı ve Alarm Durumu Sona Erdi
Rize Açıklarında Acil İniş Yapan Uçağın Pilot ve Yolcusuna Ulaşıldı
Başbakan Üstel’den arama kurtarma açıklamasıÇalışmalar kesintisiz sürüyor
Başbakan Üstel’den sosyal konut ve üretici desteği açıklaması
Hakan Oran Yazdı : KİBİR KULESİNDEN DÜŞMEK
Dışişleri Bakanlığından KKTC Açıklarında Alabora Olan Gemi İçin Taziye Mesajı
Girne Belediye Başkanı Şenkul’dan Deniz Seferleri Açıklaması
Bakan Dinçyürek, Bakan Yardımcısı Özel ve Büyükelçi Başçeri’den Yaralılara Hastane Ziyareti