DOLAR

32,5173$% 0.19

EURO

34,5969% 0.09

STERLİN

40,4396£% 0.15

GRAM ALTIN

2.491,13%0,20

ÇEYREK ALTIN

4.262,00%-0,02

BİTCOİN

2076305฿%1.30291

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Türkiye
  • TC Çevre Bakanı Kurum’dan Düzce depremine ilişkin açıklama:321 binamızda hasar tespitleri yaptık

TC Çevre Bakanı Kurum’dan Düzce depremine ilişkin açıklama:321 binamızda hasar tespitleri yaptık

Türkiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan depreme ilişkin, “321 binamızda hasar tespitleri yaptık. Gölyaka’da 5 bina, 8 bağımsız bölüm ağır hasarlı görünüyor.” dedi.
Kurum, Gölyaka’daki mobil afet koordinasyon tırının önünde yaptığı açıklamada, merkez üssü Gölyaka olan deprem nedeniyle tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Düzce’de yaşanan deprem sonrasında afetin ilk anından itibaren tüm kurumların gerekli koordinasyonu sağlayarak görevlerinin başında yer aldığını ifade eden Kurum, 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini ve bu depremin hem Düzce merkezde hem de yakın illerde Ankara’da, İstanbul’da, Sakarya’da, Bursa’da ve Kocaeli’de hissedildiğini söyledi.
Düzce’deki vatandaşların, deprem sonrasında nasıl hareket edilmesi konusunda oldukça bilinçli olduğunu, yapılması gerekenleri harfiyen yerine getirdiğini dile getiren Kurum, Düzcelilere bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti.
Bakan Kurum, yapı hasarlarını hasar tespit ekiplerinin hızlı bir şekilde tamamlamak üzere çalışma başlattığını söyledi.
Tedavi görenlerin büyük bir kısmının taburcu edildiğini, 4 kişinin hastanedeki tedavilerinin sürdüğünü ifade eden Kurum, onların da kısa zamanda sağlığına kavuşacağını kaydetti.

Kurum, bölgede en büyüğü 4,3 büyüklüğünde 138 artçı deprem meydana geldiğini, en büyük tesellinin de bu depremlerde hiçbir can kaybının bulunmaması olduğunu ifade etti.

Sürecin el birliği içerisinde vatandaşlarla yürütüleceğini, sahada hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını ve AFAD’ın, Türk Kızılay’ın bölgede olduğunu dile getiren Kurum, şöyle konuştu:
“Vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını gıda ihtiyaçlarını giderecek çalışmaları valiliğimiz koordinasyonunda yürütüyorlar ve hem Düzce merkezde hem de depremden etkilenen tüm ilçelerde gelen talepler doğrultusunda gerek çadır ihtiyaçları gerek battaniye, gıda ihtiyaçları koordinasyon içerisinde yürütülüyor. Hızlı bir şekilde hasar tespitlerini yapacağız.
Bugün 321 binamızda hasar tespitleri yaptık. Gölyaka’da 5 binamız, 8 bağımsız bölümümüz ağır hasarlı görünüyor. Yine Cumayeri, Gümüşova ve merkezde üç binamız ağır hasarlı. Yurtlarımızı inceledik, yurtlarımızda herhangi bir hasarımız söz konusu değil.”

– “Depremle birlikte yaşamayı öğrenmek zorundayız”

Ağır hasarlı binalarla ilgili her depremde yapılanı Düzce’de de yapacaklarını bildiren Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Buradaki depremde hasarın az olmasının sebebi de 2000 yılından itibaren yapılan gerek kentsel dönüşümle gerek yapı denetim sistemimizle gerek TOKİ ile deprem sonrası yaptığımız konutlarla, vatandaşlarımızın yeni deprem yönetmeliğine uygun şekilde yaptığı konutlarla birlikte Düzce’deki deprem yapısal hasara yol açmadı.
Bunun da sebebi buradaki binasında stokunun yüzde 75’inin deprem sonrasında Deprem Yönetmeliği’ne uygun bir şekilde yapılmış olmasıdır. Biz depremle birlikte yaşamayı öğrenmek zorundayız. Nüfusumuzun yaklaşık 70’i deprem bölgelerinde yaşıyor. Bugüne kadar depremlerde 80 bin canımızı yitirdik. Devletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde tüm Türkiye’de yürütmüş olduğumuz kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte de bu farkındalığı her geçen gün arttırarak bu mücadeleyi kararlı bir şekilde yürütüyoruz.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0