50,1421$%0,20
55,9072€%-0,62
66,9923£%-0,68
6.556,39%-0,60
10.791,00%-0,41
฿%
TDP, hükümete, “kamuoyunda ciddi tartışma yaratan protokolde ısrar edilmemesi gerektiği” çağrısı yaptı.
TDP Mağusa İlçe Başkanı Olgu Tansuğ, yazılı açıklamasında, konunun yalnızca teknik ya da sektörel bir mesele olmadığını belirterek, protokolün, Anayasa, rekabet hukuku, kamu yararı, eşitlik ilkesi ve dijital egemenlik açısından da tartışmalı hale geldiğini kaydetti.

Anlaşma ile ilgili bazı maddelerde Anayasa’ya aykırılık bulunduğu yönündeki iddialara da işaret eden Tansuğ, TDP olarak dijitalleşmeye, fiber altyapı yatırımlarına ve çağdaş haberleşme sistemlerinin güçlendirilmesine karşı olmadıklarını, ülkenin güçlü ve erişilebilir bir dijital altyapıya ihtiyaç duyduğunu belirtti.
Tansuğ, haberleşme altyapısının ve kamu kaynaklarının rekabeti ortadan kaldıracak şekilde tek bir şirket lehine düzenlenmesine de karşı olduklarını ifade ederek, diğer firmaların internet hizmeti sunmasının engellenmesinin, hem sektörü hem de vatandaşın seçme hakkını tehdit ettiğini ifade etti.
Fiber altyapı yatırımlarının şeffaf, denetlenebilir, rekabete açık ve tüm paydaşların dahil edildiği bir modelle gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Tansuğ, yerli internet servis sağlayıcılarının yıllardır ülkenin iletişim altyapısının ayakta kalmasına katkı koyduğuna dikkat çekti.
Hükümete de çağrıda bulunan Tansuğ, Anayasa Mahkemesi süreci devam ederken, kamuoyunda ciddi tartışma yaratan protokolde ısrar edilmemesi gerektiğini kaydetti.
Kaynak : Halkın Sesi

KTÖS’ten bağımsız, şeffaf ve çocuk haklarına uygun soruşturma çağrısı
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2169000 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57830 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50468 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48274 kez okundu
5
HAKAN ORAN YAZDI : UTANMA DUYGUSUNU NEREDE KAYBETTİK?
41435 kez okundu
HAKAN ORAN YAZDI : UTANMA DUYGUSUNU NEREDE KAYBETTİK?
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Rusya ve Ukrayna açıklaması
Cyprus Mail gazetesinden Hristodulidis’in Maraş önerisine sert eleştiri
Bulgaristan’da cumhurbaşkanlığı seçimini İliyana Yotova kazandı
Yüksek Seçim Kurulundan Serdar Denktaş’ın iddialarına yanıt
Lapta sakini iş insanı Ercan Kardeşler’den LAÇ Belediyesi’ne asfalt tepkisi
HAKAN ORAN YAZDI : KALİTENİN VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRMENİN ADI LAÜ
DOĞU AKDENİZ’DE EUNOMİA TATBİKATI BAŞLIYORYUNANİSTAN, FRANSA, İTALYA VE GKRY ORTAK GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYOR
TÜRKİYE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KUVVETLİ SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI
Okan Donangil, UBP Lefkoşa Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı