DOLAR

32,3698$% 0.14

EURO

34,9746% -0.3

STERLİN

40,9805£% 0.19

GRAM ALTIN

2.324,20%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.996,00%0,02

BİTCOİN

2279965฿%1.2822

a

“Turizmde yatırım iştahı devam ediyor”

Turizm sektörünün yazı iyi geçirdiğini belirten NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, Rusya -Ukrayna savaşının olumsuzu etkilediğini ama sektörün çabuk etkilendiği kadar çabuk da toparlandığını söyledi. Katıldığı Bloomberg HT yayınında turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Güral Gür, “Turizm, çabuk toparlanan bir sektör dolayısıyla iyi bir sezon geçirdik ve geçiriyoruz diyebilirim. Gerek iç pazar gerekse dış pazar anlamında iyi bir sezon oldu. Sektör bir olumsuzluk olmadığı takdirde hedeflenen turist rakamlarına ve gelirlerine ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

Geçen hafta bakanlık tarafından bir tahsis toplantısı yapıldığını aktaran Hediye Güral Gür, “Turizmde yatırım iştahı devam ediyor. Çünkü geçen hafta Bakanlığın da açtığı tahsis toplantısında gördük ki hala yatırımlara ilgi var. Pekçok tahsis alanı için adeta şirketler yarıştı diyebilirim. Önümüzdeki dönemde pek çok turizm yatırımı peş peşe gelecek buradan onu anlıyoruz.

Biz turizmciler olarak Türkiye’ye çok inanıyoruz. Bizim sektörümüz çok çabuk toparlanan bir sektör o yüzden hem tatile çıkacak olan misafirlerimizin bize güvenmesini çok istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bankaların da sektöre güvenmesini çok istediklerinin altını çizen Hediye Güral Gür, “Önümüzün açık olduğunu görüyoruz. Hükümetimizin de özellikle cari açığı kapamada bize güvendiğini biliyoruz” yorumunu yaptı.

“Fiyatlar artıyor ama talep de var”

Hem kur artışlarından hem de enerji maliyetlerinden gelen sıkıntılı dönemler yaşandığını dile getiren Hediye Güral Gür, başta gıda olmak üzere enflasyon kaynaklı sıkıntılı bir süreçten geçildiğini aktararak, “Tabi ki bir sene önce yaptığımız bütçeler artık tutmuyor, artık aylık üstelik haftalık bütçeler yapıyoruz. Satın alma bütçelerimiz hiç tutmuyor dolayısıyla biz fiyat verirken çok ileriyi düşünerek fiyat vermeye çalışıyoruz. Sevindirici olan taraf ise bir yandan fiyatlar artarken bir yandan da talebin olması…” diye konuştu.

Yatırımlara ilişkin de bilgi veren Hediye Güral Gür, Yeni Bodrum’daki projenin inşaat yasağının da bitmesiyle yeni yıkım işlerine başladıklarını, iki yıl içinde butik bir projeyi Bodrum’da hizmete alacaklarını ve bir de Antalya’da mevcut otelin yayına yeni bir proje yapacaklarını anlattı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0