40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
7.017,00%0,27
4785777฿%1.4882
Turizm sektöründen akaryakıt zammına yönelik sert bir uyarı geldi. Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Müdürü Mustafa Şoföroğlu, akaryakıt fiyatlarındaki artışın hem ulaşım hem de konaklama maliyetlerini zincirleme biçimde yukarı çektiğini belirterek bunun turizm hareketliliğini yavaşlatacağını söyledi.
Şoföroğlu, uçak biletlerinden otobüs seyahatlerine, özel araçla yapılan yolculuklardan transfer hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede maliyet artışı yaşanacağına dikkat çekti. Bu nedenle turistlerin tatil planlarını erteleyebileceğini, süreleri kısaltabileceğini veya daha ucuz destinasyonlara yönelebileceğini ifade etti.
Konaklama sektöründe de tablo benzer. Oteller, restoranlar ve turizm işletmelerinin lojistik, enerji ve personel giderlerindeki artış nedeniyle fiyatlarını yukarı çekmek zorunda kalacağını belirten Şoföroğlu, “Bu şartlar hem yerli hem de yabancı turistin konaklama kararını olumsuz etkileyecek” dedi.

Şoföroğlu, mevcut koşullarda yapılacak akaryakıt zammının “turizme doğrudan darbe” niteliği taşıdığını vurguladı.
Kaynak : Halkın Sesi

Ülke genelinde motorlu taşıt egzoz emisyon ölçümleri yapılıyor
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2166621 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
55441 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
48095 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
45922 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
38794 kez okundu