DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİTCOİN

2046642฿%-2.5337

a

Türkiye ve Yunanistan, Yaşam Ayavefe’yi konuşuyor!

HABERAL KIBRISLI ÖZEL

2019 yılında Türkiye’de “yasadışı bahis ve dolandırıcılık” suçları sebebiyle Türk Interpol’ü tarafından yakalama kararı çıkarılan Yaşam Ayavefe’nin KKTC’de bulunan Selin Turizm’e ait hisselerinde ve ortaklık yapısında değişiklik yapıldı. Karar 15 Mart 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı.

Hem Yaşan Ayavefe’ye ait hisseler arttırıldı hem de ortaklık yapısı değiştirildi.

Aynı gün alınan kararda Selin Turizm’in Oscar Hotel’de Kumar Mesleği İcra İşletmeciliği’nin izni verildi.

Tüm bunlar olurken aynı zamanda Türk basını ve Yunan medyası “bunun nasıl olabileceğini” yazmaya başladı.

“AYAVEFE SİZE BİR ŞEY HATIRLATIYOR MU?”

Yunanistan Meclisi’nde Yunan Milletvekili Yeşil Sol Parti Parlamento Sözcüsü Nasos Iliopulas Meclis’te yaptığı konuşmada;

“Ayavefe size bir şey hatırlatıyor mu?” diyerek Türk vatandaşının hali hazırda 3 ülke vatandaşıyken, Yunan vatandaşlığına alındığını ve Yaşam Ayavefe’nin kumar dolandırıcılığı suçundan hüküm giydiğini hatırlatırken, Ayavefe’nin aynı zamanda Kıbrıs’ın kuzeyinde şirketinin nasıl faaliyet gösterdiğini sordu.

Interpol tarafından Kırmızı Bülten’le aranırken fahri vatandaşlık alan Ayavefe’nin Georgiadis’i rahatsız etmediğini açıkladı.

“ULUSLARARASI İŞ ADAMI” GÜVENCESİ VERDİLER
Yunanistan vatandaşlığına alınan Yaşam Ayavefe’nin tanıtım mektubunda, Ayavefe’nin uluslararası bir iş adamı olduğuna dair güvence verilmişti. Bu da Forbes listesine dahil edilmesiyle kanıtlanmıştı.

Gazetecilere göre Birleşik Krallık’ta Yaşam Ayavefe’nin ticari faaliyetleriyle ilgili şüpheli bir rapor vardı.
İlgili raporda Ayavefe, Mart 2019’da Türkiye Cumhuriyeti tarafından hakkında çıkarılan uluslararası tutuklama emri uyarınca Yunanistan’a yasa dışı giriş yapmaktan tutuklandı. Geçici olarak gözaltında kaldı ve aynı yılın Temmuz ayında mahkeme Ayavefe’nin iade edilmesine karar verdi.

Kendisine verilen cezayı çekmek için komşu ülkeye başvurmuştu. Ancak 2019 Ağustos’ta Ayavefe, Selanik’teki yetkili makam tarafından mülteci sayıldı ve kendisine sığınma hakkı verildi.

Kendisine tanınan sığınma hakkının yanı sıra Hristiyan olarak da vaftiz edildi. 2020 yılında ise fahri vatandaşlık aldı. KKTC’deki şirketinin sarmeye artışı, Yunan Meclisi’nde gündem oluşturdu.

YAŞAM AYAVEFE, KKTC’DE NASIL SERMAYE ARTIŞINA GİTTİ?
2016 yılının Temmuz ayında KKTC vatandaşlığı alan Yaşam Ayavefe’nin Kasım 2016’da vatandaşlığı iptal edildi. Hem KKTC vatandaşlığı iptal edilen hem de Türkiye Cumhuriyeti İnterpol’u tarafından aranan Yaşam Ayaevefe’nin ülkemizde nasıl sermaye artışına gittiği merak ediliyor…

 

 

 

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bosna Hersekli sanatçı Sanel Redzic gitar resitali sunacak

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0