DOLAR

32,4007$% 0.15

EURO

35,3652% 0.14

STERLİN

41,5428£% 0.71

GRAM ALTIN

2.323,35%0,20

ÇEYREK ALTIN

3.999,00%0,17

BİTCOİN

฿%

a

Türkiye’den Yunanistan’a protesto

Türkiye, Yunanistan’ın Midilli ve Sisam adalarına Amerika Birleşik Devletleri menşeili zırhlı araçları konuşlandırmasını Yunanistan ve Amerika Birleşik Devletleri nezdinde protesto etti.

Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na davet edilerek Atina’ya protesto notası verildi.

Notada, söz konusu konuşlandırmanın uluslararası hukukun yeni bir ihlali olduğu belirtilerek, Yunanistan’dan bu ihlallere son vermesi ve gayriaskeri statüyü ihya etmesi istendi.

Amerika Birleşik Devletleri’ne verilen protesto notasında da, bu ülkenin Doğu Ege adalarının silahsızlandırılmış statüsüne riayet etmesi ve Amerika Birleşik Devletleri silahlarının bu statünün ihlali için kullanılmaması konusunda Washington yönetiminin gerekli tedbirleri alması talep edildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Kabine Toplantısı sonrasında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Ne o askeri yığınaklar ne o siyasi ve ekonomik destekler Yunanistan’ı bizim seviyemize çıkarmaya yetmez ama Yunanistan’ı batağa sürüklemeye kafi gelir. Yunanistan’ın dört bir yanına yapılan işgal görünümlü yabancı askeri yığınaklar bizi değil asıl Yunan halkını rahatsız etmelidir” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’a karşı gerektiğinde Türkiye’nin hak ve menfaatlerini ellerindeki tüm imkanları kullanarak savunmaktan geri kalmayacaklarını vurguladı.

Erdoğan, “Yunanistan’ın kışkırtmaları, hem Yunan siyasetçiler, Yunan devleti ve Yunan halkı, hem de onları kukla gibi kullananlar bakımından tehlikeli bir oyundur” şeklinde konuştu.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0