DOLAR

32,9949$% -0.11

EURO

35,8195% -0.26

STERLİN

42,5549£% -0.22

GRAM ALTIN

2.528,01%0,83

ÇEYREK ALTIN

4.147,00%0,21

BİTCOİN

2235247฿%1.90664

a

TÜRKONFED heyeti KKTC’de temaslarda bulundu

TÜRKONFED YK başkanı Süleyman Sönmez, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez başkanlığında, TÜRKONFED Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Balkan, TÜRKONFED International Başkanı Burak Pehlivan ve TÜRKONFED Genel Sekreteri & Yönetim Kurulu Üyesi Arda Batu ve Genel sekreter yardımcısı Erhan Arslan, Türkonfed üyesi ve aynı zamanda Türkonfed International kurucu derneklerden İŞAD ile birlikte GİKAD ve GİAD ın özel daveti üzerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti iş dünyası ve siyaseti ile bir takım temaslarda bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türkonfed üye derneklerden İŞAD Başkanı Enver Mamülcü, GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, GİAD Başkanı Orhan Gavani ve bu derneklerin yönetim kurulu üyelerinden oluşan TÜRKONFED Heyeti; ilk ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’na gerçekleştirdi.
Türkiye-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilişkilerinin geliştirilmesinde iş dünyası ve STK’ların iş birliğine dair görüş alışverişi ile ülkenin turizm ve tarım potansiyeline ulaşabilmesi için bakanlığın politikalarından bahsedildi.

Daha sonrasında heyet ziyaretlerine Cumhurbaşkanı kabulü ile devam etti. TÜRKONFED’ in çalışmaları hakkında bilgi aldığı kabulü sırasında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazze’de yaşanan insanlık dramının sürmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü paylaşarak Kıbrıs Türklerinin de 1974 öncesinde benzer olayları yaşadıklarını, barış ve huzurun öneminin Kıbrıs Türk halkı tarafından iyi bilindiğini söyledi.

Türkiye’nin garantörlüğü ve Türk askerinin varlığının Kıbrıs Türk halkı için hayati önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Yüzyılı’ nın başarılarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’n de olumlu yansımaları olacağını belirtti. Türk dünyasının kopmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının refahı, milli ve ekonomik değerinin yükseltilmesi için dinamik iş dünyasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de farklı alanlardaki gelişmelerden yararlanmasının ve gençlerin geleceğine umut olacak yeni sektörlerin yerleşmesinin önemine değinen Cumhurbaşkanı Tatar, federasyon üyelerine başarılar diledi.

TÜRKONFED Kuzey Kıbrıs Heyetinin temaslarının devamında, Başbakan Ünal Üstel’i ziyaret etti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’deyıl sonu itibariyle bütçe maratonunun gerçekleştiği dönemde heyeti misafir eden Başbakan Üstel, iş dünyasının talep ettiği konu olan, Kuzey Kıbrıs’ta yürürlükte olan teşvik sisteminin güncellenmesi üzerinde çalıştıklarını paylaştı. Teşviklerin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dijital dönüşümü yolundaki hükümet planlarına değindi.

Ayrıca ilk günkü ziyaretler kapsamında GİKAKOOP İstasyonu ziyaret eden heyet kadının elinin değdiği yerin güzelleştiğini ve 150 kadının bir araya gelerek oluşturdukları kooperatifin başarılarının Türk dünyası için ayrı bir gurur verici unsur olduğuna vurgu yaptı. Heyet Kooperatife destek amaçlı doğal ürünlerden alış veriş yaparak, tarihi Lefkoşa turu yaparak akşam yemeği organizasyonuna geçtiler. Yemekte İŞAD, GİAD ve GİKAD üyeleri ile bir araya gelen heyet konfederasyona Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nidahil etmenin formülleri üzerine fikir alış verişinde bulundu. Heyet ayrıca 2024 Yılında en az üç organizasyon ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne gelmek ve reel iş birliktelikleri kurmak üzerine mutabakata vardı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üye dernekleri adına İŞAD YK başkanı Enver Mamülcü, Türkonfed Başkanı Süleyman Sönmez beye Lefkara işlemeli bir Sanduka ve tüm misafirlere yapacakları anlaşmaların hızlanması adına kalem hediyesi takdim ederek gece sonlandırıldı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜRKONFED heyeti KKTC’de temaslarda bulundu çıkarması

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0