DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

STERLİN

40,6534£% 0.01

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

BİTCOİN

฿%

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Gündem
  • ÜNAL ÜSTEL:”Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik sınırları içerisindeki konudur…Böyle bir soruya cevap verme zorunluluğu yoktur”

ÜNAL ÜSTEL:”Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik sınırları içerisindeki konudur…Böyle bir soruya cevap verme zorunluluğu yoktur”

Bugün gerçekleşen Cumhuriyet Meclisi oturumunda Türkiye Cumhuriyeti’ne alınmayan vatandaşlar ile ilgili Başbakan Ünal Üstel açıklama yaptı.

BU KONUYA DUYARSIZ KALDIK DİYE BİR DURUM YOK ..

10 Kasım 2023 tarifinde Başbakan Ünal Üstel Lefkoşa Büyükelçiliğine konu ile ilgili yazı yazdığını dile getirdi. Konuyu en yüksek yerlere dahi ilettiğini fakat konu ile ilgili henüz bir cevap alınmadığını söyledi .Ayrıca bu konun Türkiye  Cumhuriyeti’nin kendi iç egemenliği konusu olduğu ,kimseye bunun cevabını verme zorunluluğu olmadığının da altını çizdi. Konuya dair yazışmaları da yaptığını ileten Başbakan Üstel; ”Bu konuya duyarsız kaldık diye bir şey yok” dedi.”

”TÜRKİYE  BİZE  AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA DEĞİLDİR ”

Başbakan Ünal Üstel konuya şu şekilde açıklık getirdi.

”Suçlarının ne olduğu ile ilgili bilgi verme zorunluluğu, mecburiyeti yoktur…Siz İngiltere’ye veya başka bir ülkeye alınmayan vatandaşlarımızın hesabını sorabiliyor muyuz? Bu  ülkelerin iç güvenlik meselesi . ”diye ekledi.

Başbakan Ünal Üstel tarafından Lefkoşa Büyükelçiliğine yazılan yazı şu şekildedir:

Türkiye Cumhuriyeti’ne seyahat eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarının Türkiye Cumhuriyeti’ne giriş yasağı olduğu, kendilerinin Türkiye Cumhuriyeti giriş kapılarında bildirilmektedir. Ancak gerekçeyle ilgili olarak herhangi bir bilgi verilmemekte olup, bu konu ile ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’nden bilgi talep edilebilecekleri taraflarına bildirilmektedir. Ancak sonrasında reddedilme gerekçelerinin ne olduğu ile ilgili yaptıkları başvurulardan herhangi bir sonuç alamadıkları Cumhuriyet Meclisinde gündeme geldi.Söz konusu Türkiye Cumhuriyeti’ne giriş yasağı kişilerin listesi ve gerekçelerinin tarafımıza bildirilmesini saygılarımla arz ederim .

Başbakan Ünal Üstel

 

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ÖZERSAY:”Sonuçlara değil;meselelerin kök sebeplerine bakmak gerekir.”

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0