48,7945$%0,06
56,0074€%-0,07
65,2946£%-0,11
6.825,77%-0,58
11.137,00%0,13
฿%
Başbakan Ünal Üstel, Üstel, vatandaşlık sorunu yaşayan genç kızın bir an önce özgür kalması için yarın İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanacak insani ikamet düzenlemesiyle yeniden mahkeme huzuruna çıkarılarak özgürlüğünün önünün açılacağını belirtti.
Genç kızın sınırdışı edilmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını kaydeden Üstel, “Tüm bu süreçlerin tamamlanmasının ardından ise kızımız Bakanlar Kurulumuz tarafından tıpkı diğer 18 yaş grubu gençlerimizde olduğu gibi KKTC vatandaşı olacaktır” dedi.
Başbakan Üstel, 20 yaşındaki genç kızın vatandaşlığıyla ilgili sürecin, hem kendisinin, hem hükümetin, hem de devletin tüm kurumları tarafından ilk günden itibaren büyük bir hassasiyetle takip edildiğini belirtti. Üstel, hükümet etme anlayışlarının temelinde insana ve insan haklarına değer vermek, derdi olanın yanında olmak bulunduğunu kaydetti

Üstel, eşi Zerrin Üstel ile evladı olarak gördükleri kızı ziyaret ederek, durumunu yerinde gördüklerini ve devletin şefkatli elini kendisine hissettirdiklerini söyledi. Üstel, “Bu kızımız, bizim evladımızdır. Devlet, bu evladına da sahip çıkacaktır” dedi
Genç kızın ailevi koşulları nedeniyle doğumundan beri hiçbir ülke vatandaşlığına kayıtlı olmamasının bugün yaşanan hukuki durumun temelini oluşturduğuna işaret eden Üstel, şöyle devam etti:
“KKTC bir hukuk devletidir. Hiç şahsi hatası olmayan evladımızın, sistemimiz için, vicdanlarımızın da katkısıyla çare bulmak boynumuzun borcudur. Polisimizin tarafından ikamet izinsiz statü tespit edilmiş; mahkemenin verdiği geçici tutukluluk kararı da yürürlükteki yasaların doğal bir sonucu olarak gündeme gelmişti”
Başbakan Üstel, bu sorunu ortadan kaldırmak için Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği ve Gazimağusa Konsolosluğu’nun yoğun çalışmasıyla genç kızın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına müracaatının alındığını ve sürecin resmen başlatıldığını belirtti
Üstel, bir an önce özgür kalması için yarın İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanacak insani ikamet düzenlemesiyle yeniden mahkeme huzuruna çıkarılacak genç kızın özgürlüğünün önünün açılacağını kaydetti. Üstel, “Tüm bu süreçlerin tamamlanmasının ardından ise kızımız Bakanlar Kurulumuz tarafından tıpkı diğer 18 yaş grubu gençlerimizde olduğu gibi KKTC vatandaşı olacaktır” dedi.
Başbakan Üstel’in açıklaması şöyle devam etti:
“Kurumlarımız tam bir eşgüdüm içinde çalışmakta; hem hukukun gereğini yerine getirmekte hem de sosyal devlet anlayışıyla çare üretmek için gerekeni yapmak için hareket halindeyiz. Bize, kendinize güvendiğiniz kadar güvenin. Genç kızımızın deport, sınırdışı edilmesi kesinlikle söz konusu değildir. Bir kez daha belirteyim, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, hiçbir evladını sahipsiz bırakmaz; bu evladımızı da bırakmayacaktır. Devletimiz, genç kızımızın hayatındaki belirsizliği en kısa sürede ortadan kaldıracak; kendisine güvenli ve yasal bir gelecek sağlayacaktır. KKTC, kaderin haksız darbesine karşı bir koruyucudur. Bizler acıları, paylaşarak azaltmak ve devamında ortadan kaldırmak için varız”
Kaynak : Halkın Sesi

Ulukök: Turizmi sahiplendikçe ekonomideki önemi artacak
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168946 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57775 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50414 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48219 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41075 kez okundu
Hakan Oran Yazdı : EN GÜVENLİ OLMASI GEREKEN YERDE CAN VERMEK
Benzin ve Dizelde Son Durum
Larnaka Havalimanı’ndaki Bomba İhbarı ve Alarm Durumu Sona Erdi
Rize Açıklarında Acil İniş Yapan Uçağın Pilot ve Yolcusuna Ulaşıldı
Başbakan Üstel’den arama kurtarma açıklamasıÇalışmalar kesintisiz sürüyor
Başbakan Üstel’den sosyal konut ve üretici desteği açıklaması
Hakan Oran Yazdı : KİBİR KULESİNDEN DÜŞMEK
Dışişleri Bakanlığından KKTC Açıklarında Alabora Olan Gemi İçin Taziye Mesajı
Girne Belediye Başkanı Şenkul’dan Deniz Seferleri Açıklaması
Bakan Dinçyürek, Bakan Yardımcısı Özel ve Büyükelçi Başçeri’den Yaralılara Hastane Ziyareti