DOLAR

32,2897$% 0.04

EURO

35,0444% -0.14

STERLİN

40,8686£% -0.16

GRAM ALTIN

2.479,28%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.019,00%0,10

BİTCOİN

2139683฿%0.4193

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Gündem
  • Zaroğlu:Kendi kişisel düşüncelerimizi dindirip, nefsimize yenik düşmeden birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerçeğiyle iki sıyası partiyi birleştirip YDP çatısı altında siyasete devam edeceğiz…

Zaroğlu:Kendi kişisel düşüncelerimizi dindirip, nefsimize yenik düşmeden birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerçeğiyle iki sıyası partiyi birleştirip YDP çatısı altında siyasete devam edeceğiz…

9. dönem milletvekili ve Milletin Partisi Genel Başkanı Bertan Zaroğlu, Milletin Partisi ve Yeniden Doğuş Partisi’nin (YDP) birleşme süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Bertan Zaroğlu iki partinin birleşme konusu hakkında yapığı açıklamada, grupsal iki siyasi parti temelinde bir birleşme olduğunu ve bu birleşimde her siyasi partinin kendi içerisinde bulunan, yönetici pozisyonda olacak olan, parti meclisinde bulunacak olan kişilerin olduğunu ifade etti.
Zaroğlu, birleşme görüşmeleri sırasında söylenen önümüzdeki genel seçimlerde Lefkoşa bölgesinden birinci sırada adaylık, genel başkan yardımcılığı gibi ve seçilmeleri durumunda kabinede bakan olma gibi sözler alındığına dair çıkan dedikodulara açıklık getirerek şu açıklamada bulundu:
“Ben yalnız başıma hareket etmiyorum. Benimle beraber hareket eden Milletin Partisi’nin ülkeye katkı yapacağına canı yürekten inandığım bu ülkenin düzelmesi önünde adım atmak arzusunda olan bu işi de başarabileceğine inandığım bir sürü yol arkadaşım var.
Dolayısıyla bunların elbette ki bu birleşim esnasında Yeniden Doğuş Partisi çatısı altında bu yönetim içerisinde yer alma gibi bir hakları var.
Dolayısıyla iki kurumsal siyasi partinin bir araya gelerek yapılması gereken adımların haricinde herhangi bir nevi pazarlık ve buna benzer bir ifade, söz konusu değildir.
Ama tabii küçük bir ülkeyiz, herkes acaba bu birliktelik nasıl oldu, herhangi bir söz mü alındı gibi, muhakkak bu gibi dedikodular sağda solda dolaşabiliyor”
SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM

Zaroğlu, geçmiş süreçte Arıklı ile yaşadıkları durumun yanlış olduğunu ifade ederek, Arıklı’ya yönelik yaptığı eleştirilerin hala daha arkasında olduğunu belirtti.

Zaroğlu, Arıklı’nın çıktığı programlarda olgunluk gösterip, evine kadar gelip davette bulunması ve “geçmişi unutalım” demesinin de ilk adım olduğunu ifade etti.

Zaroğlu şu açıklamayı yaptı:

“Birleşme ve beraber hareket etme konusuna gelince, Sayın Erhan Arıklı’yı geçmiş süreçte çok eleştirmişim vardır. Her çıkmış olduğum televizyon programında da o günkü şartlarda atılan bu adımlarda yapmış olduğum eleştirilerin bugün de arkasında olduğumu, herhangi bir bu konuda geri dönüşümün olmadığını zaten ifade ediyorum. Çünkü geçmiş süreçte yaşanılan durum yanlıştı.

Ancak Arıklı’nın televizyon programlarına çıkıp gerçekten olgunluk göstermesi, nezaket göstermesi, evimize kadar gelip bir davette bulunması, geçmişi unutalım demesi, bunun ilk adımı olmuştu” dedi.

BİR ŞEYLERİ DÜZELTMEK ARZUSUNDAYIZ

Geçmişteki süreçte tek taraflı değil çift taraflı hataların yapıldığını söyleyen Zaroğlu, “Sonuçta siyaset yapıyoruz bunları konuşarak bir noktaya getirmemiz sebebiyle, bir şeyleri düzeltmek istiyoruz, düzeltmek arzusundayız” dedi.

Arıklı ile aralarında yaşanan kişisel sorunların ne ülkeye ne bu siyasi partiye yansımasının doğru olmadığını da ifade eden Zaroğlu, Arıklı’nın “Zaroğlu’nun Yeniden Doğuş Partisi’ne karşı herhangi bir tutumu söz konusu değil” ifadelerinin bu birlikteliğin bağlayıcı cümleler olduğunu belirtti.

“FETÖ’NÜN KARŞISINDA ASLAN GİBİ DURACAĞIZ”

FETÖ’nün Kıbrıs’ta ne durumda olduğuna ilişkin soruya yanıt veren Zaroğlu; “ben geçmişe göre daha güçlü olduklarını, var olduklarını düşünüyorum. Biz de tam karşılarında aslan gibi duruyoruz ve Talip hocamızı da yem etmeyiz” dedi.
İlk defa bu konu ile ilgili fikir beyan ettiğini belirten Zaroğlu, konu ile ilgili meclis kürsüsünde o süreç içerisinde bu düzenlemelerin yapılması adına en fazla mücadele eden milletvekili olduğunu belirtti.

Zaroğlu açıklamalarına şöyle devam etti:

“Burası küçük bir yer hepimiz kimin ne olduğunu biliyoruz. Buradaki mücadelelerini sürdürdüklerini elbette ki siyasete de basına olduğu gibi yön verebilmek adına girişimlerinin olduğunu düşünüyorum. Ancak burada net olarak ifade ediyorum biz aslan gibi karşılarındayız. Kimin kime gücü yeterse hodri meydan, buradayız”

“RAHATSIZ OLANLAR VAR, BERTARAF EDEBİLMEK İÇİN BİRLEŞTİRİP YDP ÇATISI ALTINDA SİYASETE DEVAM EDECEĞİZ”

“YDP’nin bölünmesi için bazılarının düğmeye bastığı fahri yönlü ile konunun içine çekilmeye çalışılıyor iddiasına ne diyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Zaroğlu, konuyu doğru bulmadığını, böyle bir müdahele görmediğini belirterek, böyle bir birlikteliğin önüne geçmek isteyen ve bundan rahatsız olanların olduğunu bildiğini söyledi.
Zaroğlu şöyle devam etti:

“Turan Büyükyılmaz ile konuştuğumuzda YDP’nin 8-10 milletvekili bir sayıya ulaşabilme ihtimalinin çok kuvvetle muhtemel oluşu elbette ki belli yerleri rahatsız etti. Burada Kıbrıs davasını sahiplenen, Kıbrıs Türkünün haklarını sahiplenen bir siyasi parti olması sebebiyle oluşan karşı bloklar var.
Bunları bertaraf edebilmek için kendi kişisel düşüncelerimizi dindirip, nefsimize yenik düşmeden birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerçeğiyle iki sıyası partiyi birleştirip YDP çatısı altında siyasete devam edeceğiz” dedi.
“BAŞARI YA DA BAŞARISIZLIK BENİM ÜZERİME KALMAMALI”
Zaroğlu açıklamalarına şöyle devam etti: “Bizim siyasetimizin akışı tek basına kurulup tek başına hareket eden bir parti değildir. Her şerde bir hayır vardır burada ifa etti…
Ben Mağusa’da 11 yıl öğrenciydim. Kişisel olarak sürekli bulunduğum, vekilliğini yaptığım yer Lefkoşa’dır. O yüzden başarı ya da başarısızlık benim üzerime kalmamalı. Benim olumlu ya da olumsuz etkim yoktur” dedi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0