DOLAR

32,5747$% 0.08

EURO

34,9302% 0.26

STERLİN

40,6430£% 0.13

GRAM ALTIN

2.427,65%0,20

ÇEYREK ALTIN

4.058,00%0,17

BİTCOİN

2093025฿%-3.28533

a

Apple katlanabilir akıllı telefonu hakkında tüm bilinenler!

Akıllı telefon pazarında katlanabilir özellikli modeller son yıllarda oldukça popülerleşti. Birçok üretici şirket bu modeller üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu alanda henüz bir üretim yapmayan Apple, çalışmalarını bir plan dahilinde sürdürmeye devam ediyor.

 LG ve Samsung, Apple katlanabilir akıllı telefon için birleşiyor

Apple, katlanabilir bir akıllı telefon üretmek için 2017’den beri çalışmalarını sürdürüyor. O günden bu güne birçok sızıntı bilgi ortaya çıktı. Yaptığı ürünlerde alanının en iyisi olmak isteyen şirket, bu doğrultuda ince eleyip sık dokuyor.

Apple, 5 yıldır ekran ve menteşeler üzerinde sıkı çalışmalar yapıyor. Öyle ki şirket, katlanabilir akıllı telefonların kronikleşmiş hastalığı olan katlama izinden kurtulmak istiyor. Öte yandan bu süre zarfı boyunca birçok patent görseli ortaya çıktı.


Apple, dosya aktarım hızı konusunda sınıfta kaldı

Apple, dosya aktarım hızı konusunda sınıfta kaldı

iPhone 14 Pro ve Pro Max kullanıcıları, Lightning konektörünün hızı nedeniyle Apple’ı eleştiri yağmuruna tuttu.

Öte yandan Apple katlanabilir modelinin enine mi yoksa boyuna mı olacağı bilinmiyor. Ünlü kaynak Ming-Chi Kuo, Apple katlanabilir modelinin farklı bir politikayla gelebileceğini söyledi. Öyle ki model, iPhone adı altında gelmeyebilir. Ek olarak modelin büyük ekranlı bir cihaz olacağı yönünde bilgiler var.

Öte yandan bazı kaynaklar ise Apple’ın birkaç farklı katlanabilir modelle gelebileceğini söylüyor. Modellerin isimlerinin ise “iPhone Flip, iPhone Fold veya iPad Fold” olabileceği yönünde bilgiler bulunsa da henüz net bir bilgi yok.

Sektördeki katlanabilir telefonların neredeyse tamamı benzer standartlarda üretilen panelleri kullanıyor. Fakat uzun kullanımda hepsinin mikro düzeyde başlayan buruşmalara sahip olduğu biliniyor. Apple ise bu alanda katlanır iPhone modelinin piyasadaki diğer cihazlardan farklı olmasını istiyor.

Apple ise hem cam hem de plastik kullanılan hibrit bir materyal kullanmayı planlıyor. Fakat bunu yapabilmek oldukça zor ve bir çok panel üreticisinin sahip olmadığı teknolojiyi gerektiriyor. Zaten Apple bu yüzden Samsung ve LG ile birlikte çalışıyor.

Öte yandan cihazın kamerasıyla ilgili net bir bilgi yok. Ancak üst seviye bir lens kullanımı olacağı belirtiliyor. Ek olarak herkesin merak ettiği konu da çıkış tarihi. Önemli kaynaklar, Apple katlanabilir modelinin 2023 yılının sonlarına doğru çıkacağını söylese de 2025 yılında çıkma ihtimali güçlü bir şekilde kendini belli ediyor.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Xiaomi’ye iPhone 14 kıyağı: Yok satıyor!

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0