DOLAR

28,9919$% 0.23

EURO

31,2252% -0.16

STERLİN

36,3918£% -0.22

GRAM ALTIN

1.866,38%-1,07

ÇEYREK ALTIN

3.135,00%-0,31

BİTCOİN

1274267฿%0.76468

Akşam Vakti a 17:43
İstanbul HAFİF YAĞMUR
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Dinçyürek, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı

ad826x90

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bakan Dinçyürek şu ifadelerde bulundu;

“15 Kasım1983 biz Kıbrıslı Türklerin siyasi yaşamımızın önemli bir dönüm noktası ve mücadelemizin devlet olgusuyla dünyaya ilan ettiğimiz en önemli gündür.

Dünyanın gözü önünde yıllarca insanlık dışı saldırı ve baskılara maruz kalan Kıbrıs Türk halkının, esarete boyun eğmemek için Dr. Fazıl Küçük ve Rauf R. Denktaş’ın liderliklerinde ortaya koyduğu onurlu mücadelesi sonrasında elde ettiği bağımsızlığını, kendi hür iradesiyle 15 Kasım 1983’te kurduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’yle güvence altına almıştır.

Kıbrıs Türkleri olarak Anavatanımızla birlikte bugüne kadar göstermiş olduğumuz tavır ve girişimlerimizle barış, huzur ve güven içinde bağımsız yaşamaktan başka arzumuz olmadığını birçok kez ortaya koymamıza rağmen uluslararası alanda hak ettiğimiz yere maalesef ulaşamadık.

Verdiğimiz tüm çabaların sonuçsuz kalmayacağına ve KKTC’nin dünya kamuoyunda hak ettiği yeri alarak küresel ve bölgesel alanda daha etkin roller üstleneceğine içtenlikle inanmaktayız.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40. kuruluş yıldönümünde tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyor, bu mutlu günlere ulaşmamız için canlarını feda eden şehitlerimizin, ebediyete intikal etmiş gazilerimizin aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

UBP Milletvekili Karanfil: “En güzel cevabı cumhuriyetimizi ilan ederek verdik”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.