DOLAR

32,4766$% -0.21

EURO

34,9074% 0.19

STERLİN

40,6863£% 0.24

GRAM ALTIN

2.436,29%0,56

ÇEYREK ALTIN

4.053,00%0,00

BİTCOİN

2097501฿%0.93455

a

DxOMark CEO’sundan akıllı telefon üreticilerine sitem!

Akıllı telefon sektöründeki hareketliliğin tavan yaptığı son dönemde hangi cihazın nasıl bir performans gösterdiği ve rakiplerine göre ne gibi artıları ve eksileri olduğu gibi kritik detayları DxOMark sayesinde kolaylıkla öğrenebiliyoruz. Ancak platformun CEO’suna göre akıllı telefon üreticileri artık kendilerini çok fazla tercih etmiyor ve hatta test edilmesi için cihaz bile göndermiyorlar.

DxOMark CEO’su: Markalar test cihazı göndermiyor

Akıllı telefonları, lensleri ve kameraları bilimsel olarak değerlendiren bağımsız bir platform olarak lanse edilen DxOMark, son dönemde eski popülaritesini kaybetmiş gibi görünüyor. Zira platformun CEO’su Frederik Guichard, yakın tarihte vermiş olduğu bir demeçte konuyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Frederik Guichard, üreticilerin bir zamanlar DxOMark‘ı fazlasıyla önemsediğini ve cihazlarının gösterdiği performansı övmek için kendi verilerini sıklıkla kullandığını dile getirirken, bu durumun son zamanlarda ortadan kaybolduğunu söyledi.


DxOMark en iyi kameraya sahip telefonları açıkladı!

DxOMark en iyi kameraya sahip telefonları açıkladı!

Cihazları belirli standartlar altında test ederek kıyaslayan DxOMark, en iyi kameraya sahip akıllı telefonlar listesini güncelledi.

Hatta Guichard’a göre akıllı telefon üreticileri son dönemde kendilerine test cihazı bile göndermemeye başladı. CEO, bu durumun nedenini ise şirketlerin ürünlerinin DxOMark sıralamalarında üst sıralarda yer alacağına inanmaması şeklinde yorumladı.

Tabii bunun yanı sıra Xiaomi 12S Ultra gibi amiral gemisi modelleri de var. Hatırlanacağı üzere şirketin CEO’su Lei Jun daha önce cihazın bu gibi platformlarda teste girmeyeceğini açıklamıştı. DxOMark ise amiral gemisini kendi imkanlarıyla satın aldı ve değerlendi. Cihaz, toplamda 138 puan alırken geçen yıl tanıtılan 143 puanlı Xiaomi 11 Ultra’nın gerisinde kaldı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Eser Taçoy basın toplantısı düzenliyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0