DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİTCOİN

฿%

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Spor
  • Fenerbahçe 2 Nisan’da Olağanüstü Genel Kurulu toplayacak: Toplantıda neler olacak?

Fenerbahçe 2 Nisan’da Olağanüstü Genel Kurulu toplayacak: Toplantıda neler olacak?

Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurulu 2 Nisan’da ligden çekilme gündemiyle toplanacak: Ali Koç, Kulüpler Birliği Başkanlığı’ndan istifa etmişti.

SÜPER LİG’TEN ÇEKİLME KARARI NE OLACAK?
Fenerbahçe, Pazar günü oynanan Trabzonspor maçında çıkan olayları görüşmek için Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapma kararı aldı. Kulüpten yapılan açıklamada, 2 Nisan’daki “Toplantıda, Futbol A Takımımızın Süper Lig’den çekilmesi dâhil, alınacak aksiyonlar değerlendirilecek” denildi.

Türkiye Futbol Federasyonu maçla ilgili soruşturmasına devam ederken, hakem ve temsilci raporları da bugün Hukuk Kurulu’na gönderilecek. TFF Hukuk Müşavirliği, yapacağı değerlendirme sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevkleri açıklayacak.

Trabzonspor’un ve olaylara karışan tüm isimlerin Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi bekleniyor. Bugün sevklerin, Perşembe günü cezaların açıklanması bekleniyor.

“TÜRK FUTBOLU İÇİN UTANÇ”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise Trabzonspor maçında yaşananlar için, “Türk futbolu için utançtır. Bu iki kulübü birbirine vurdurmaya, iki kulüp arasında şiddet ve nefret tohumu ekmeye son 13-14 yıldır ön ayak olanlar var. 1996 şampiyonluğundan sonra aslında tansiyon yükseldi ama hiçbir zaman böyle nefret tohumu ekilmemiştir” dedi.

Koç, “Sahaya meşale geliyor. Hakem görüyor meşaleyi ve oyunu devam ettiriyor…Ya biz 3-2 yenilseydik veya 2-2 berabere kalsaydık ne olacaktı? Zorbalıkla bir şampiyonluğumuzu daha mı alacaktınız?” ifadelerini kullandı.

BİR TAKIM LİGDEN ÇEKİLİRSE NE OLUR?
TFF talimatlarının 24. maddesi şu şekilde:

Aşağıdaki hallerde puan tenzili yapılır, takım lig dışı bırakılır ve bir alt kümeye indirilir:

Bir lig devresinde müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye’den yemlik hibe arpanın ilk sevkiyatı Gazimağusa Limanı’na geldi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0