DOLAR

32,5321$% -0.07

EURO

34,8259% -0.17

STERLİN

40,5163£% -0.1

GRAM ALTIN

2.428,89%-0,03

ÇEYREK ALTIN

4.063,00%-0,48

BİTCOİN

2102705฿%-3.25303

a

GİAD Başkanlığı’na Orhan Gavani seçildi

 

 

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Genç İşadamları Derneği’nin Genel Kurulu’nda   hükümetin  karşılaştığı akaryakıt,doğalgaz, enerji gibi sorunlara rağmen yılmadan çalışmaya deevam ettiğini kaydetti.

Amacaoğlu”Biz acizlik gösterip,  KKTC’de yaşıyoruz, tanınmıyoruz deyip kabuğumuza çekilmiyoruz” dedi.

Amcaoğlu hükümet olarak  bugüne kadar organize sanayi bölgeleri ile ilgili yasayı Bakanlar Kurulu’na gönderdiklerini vurgulayarak,  Hal Yasası konusundaki yasanın bitirilmesi  için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Amcaoğlu yasayı ay sonuna kadar Meclis Genel Kurulu’na sevk etmeyi plandladıklarını ifade ederek, “halkımza yaklaşık 11 yıldır söylenen fakat bir türlü  hizmetine getrilmeyen mevzuatı getirmiş olacağız “ ifadelerini kullandı.

Amcaaoğlu Enerji konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

“ Enerji gündemimizde,   iki tribunin devredışı kalması ile Girne karanlığa gömüldü. Malesef uzun yılların getirdiği sıkıntıları yaşıyoruz. Başbakanımızın direktifi doğrultusunda çok süratle, biz enerji dairesini ve  enerji üst kurulunu tekrardan ete kemiğe büründüreceğiz . Enerjinin devamında, enerji strateji eylem planını, Ticaret Strateji eylem planını ve Sanayi Strateji eylem planını Türkiye Cumhurieyti muhataplarımızla birlikte çok kısa sürede planlamayı hedefliyoruz” dedi.

 Genç İş Adamları gibi, bütün sivil toplum örgütleri ile istişare içerisinde çalışmaya devam edeceklerine vurgu yapan Bakan Amcaoğlu,  2030 yılına kadar Ekonomi ve Enerji Bakanlığı  görev alanına giren tüm mevzuatları yapma hedefinde olduklarıunı kaydetti. ,

Amcaoğlu, “2030 yılında bu ülkenin enerjisini yeşil enerjiye dönüştürebilme adına, bu ülkenin sanayisini bütün dünyaya üretim yağabilecek bir noktaya getiröme adına, bu ülkenin ticaretini dünyanın bütün noktalarına ulaşağı noktaya getirme adına gerekenleri yapacağız , bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı ve Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da konuşmasında turizmin önemine dikkat çekti.

 GİAD DİĞER-II                             13.00                                      21.01.23

 Alternatif turizm modelleri ile ilgili başlattıkları çalışmanın sonunda olduklarını ifade eden Bakan Ataoğlu, önümüzdeki kısa günler içerisinde uygulanacak alternatif turizm modelleri ile ülkeye gelecek olan turistlerin daha üzerinde harcama yapacağına inanç belirtti.

 

Öte yanda dün geçerkleştirilen Genel Kurulda Genç İşadamları Derneği’nin başkanlığına Orhan Gavani seçildi.

 

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

5 metre yükseklikten düşen Ahmet İri yaralandı, tedavisi sürüyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0