DOLAR

32,3840$% 0.16

EURO

34,9699% -0.32

STERLİN

40,9757£% 0.2

GRAM ALTIN

2.324,17%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.996,00%0,02

BİTCOİN

2279084฿%1.34524

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Spor
  • iOS 16.1 Beta 2 yayınlandı! Tasarım ve performans iyileştirmeleri yolda

iOS 16.1 Beta 2 yayınlandı! Tasarım ve performans iyileştirmeleri yolda

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan iOS 16 güncellemesiyle birlikte iPhone’lar birçok yeni özellik kazandı. Ancak her yeni sürümde olduğu gibi iOS 16’da bazı hatalar ve eksikliklerle geldi. Neyse ki bu problemlerin farkında olan Apple, çalışmalara başladı ve 16.1’in yeni betasını yayınladı. Peki söz konusu versiyon ile neler değişti? İşte ayrıntılar…

iOS 16.1 Beta 2 ile neler değişti?

Yayınlanan iOS 16 güncellemesiyle birlikte gelen yeni özellikler, büyük ilgi çekmişken Apple, 16.1 için ikinci beta güncellemesini yayınladı. Bu sürüm ile performans iyileştirmeleri ve sorun düzeltmeleri hayatımıza girerken, göze çarpan en büyük kozmetik değişiklik ise pil göstergesindeki tasarım değişikliği oldu. Aynı zamanda kilit ekranı, yeniden şarj esnasında pil yüzdesini göstermeye başladı.

Ayrıca pil göstergesi daha da renkli, anlaşılır hale getirildi. Şarj yüzdesini gösterme özelliğini aktif ettiğinizde, artık telefonu şarj ederken farklı bir simge görecek ve telefonunuzun şarj olduğunu anlayabileceksiniz.


iPhone 14 Pro’nun “Dynamic Island” özelliğinin tüm işlevleri öğrenildi!

iPhone 14 Pro’nun “Dynamic Island” özelliğinin tüm işlevleri öğrenildi!

iPhone 14 Pro akıllı telefonla birlikte hayatımıza giren Dynamic Island özelliğinin bütün işlevleri öğrenildi!

Bunlara ilaven nihayet, ekran açıldığı zaman kilit ekranında, saatin tam üstünde bulunan tarihin olduğu yerde kısa süreliğine de olsa pil göstergesi görülebilecek. Birkaç saniye sonra kaybolacak pil seviyesi, kalıcı olmayabilir. Yakın zamanda bu tasarımda değişiklikler yapılması bekleniyor.

iPhone pil göstergesi.

Pil göstergesi şu an yalnızca iOS 16.1 beta test sürümünde kullanılabilir. Geliştirici olmayanların test edebileceği genel beta sürümü de mevcut ancak henüz pil özelliği eklenmiş değil. Önümüzdeki günlerde yayınlanması beklenilen genel beta sürümü, pil durumu özelliğiyle birlikte gelecek.

iPhone pil yüzdesi gösterme (iOS 16)

iOS 16 yüklediyseniz, tek yapmanız gereken Ayarlar > Pil yolunu takip etmek ve Pil Yüzdesi seçeneğini aktif hale getirmek. Artık ekranın sağ üst tarafındaki pil simgesinin içinde, pil yüzdesini de göreceksiniz.

iOS 16 pil yüzdesi nasıl açılır?

iOS 16 yenilikleri

iOS 16 ile birçok yenilik getirildi. Bu yeniliklerden en dikkat çekeni de daha fazla özelleştirilebilen kilit ekranı oldu. Kilit ekranınızdaki bir resimden obje seçebilir ve saatin üstüne getirerek daha güzel bir görüntü yaratabilirsiniz. Ek olarak artık birden fazla kilit ekranı seçebileceğinizi belirtmekte fayda var.

iOS 16 yenilikleri

Bunlara ilaven, kilit ekranınızı widget destekleyen uygulamalar ile zenginleştirebilirsiniz. Kilit ekranının dışında da çok beklenen özelliklerden birisi de kullanıma sunuldu. Artık İOS 16 ile gönderdiğiniz mesajları, çok fazla süre geçmeden düzenleyebilir veya silebilirsiniz.

Peki, sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce İOS 16 ile gelen pil göstergesi özelliği beklentileri karşılıyor mu? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0