DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

BİTCOİN

2081212฿%-1.76046

a

iPhone 14’ün Aksiyon Modu GoPro’ya karşı!

Apple yeni iPhone 14 modellerini geçtiğimiz günlerde gün yüzüne çıkardı. Yeni akıllı telefonun öne çıkan özelliklerinden birisi de kamerasında sunduğu Aksiyon Modu oldu. Aksiyon kamerası söz konusu olduğunda ilk akla gelen GoPro modelleri ile böylelikle yeni bir rakip ile karşı karşıya kaldı.

iPhone 14 hünerlerini GoPro’ya karşı sergiliyor

Şu anda en iyi aksiyon kamerası olarak gösterilen GoPro Hero 11 Black modeline karşı Apple’ın yeni iPhone modelleri güçlü bir dijital video sabitleme biçimi olan HyperSmooth teknolojisini kullanıyor. Peki yeni iPhone modelleri GoPro’ya karşı nasıl bir performans gösteriyor?




GoPro Hero 11 ve Hero 11 Mini tanıtıldı! Özellikleri ve fiyatı

Bugün aksiyon tutkunlarının bekleyişi sona erdi. Özellikleri ile heyecanlandıran GoPro Hero 11 ve Hero 11 Mini tanıtıldı.

iPhone 14 modellerinin Aksiyon Modu, GoPro Hero 11 Black’e karşı teste tutuldu. iPhone 14 aksiyon modu ile kesinlikle başarılı bir performans sergilemiş olsa da GoPro’ya karşı çeşitli stabilizasyon dezavantajlarına sahip. Diğer yandan GoPro çok daha yüksek bir dayanıklılık seviyesi sunuyor. Karşılaştırmanın detayları ise haberimizde yer alıyor.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

İlk olarak GoPro Hero 11 Black, 1/1.9 inçlik sensörü ile çok daha az ışık altında daha iyi performans gösterebiliyor. Diğer yandan iPhone 14 Pro’nun 1/2.55 inçlik daha küçük sensörü ve f/2.2’lik diyaftam açıklığı ile bu konuda geride kalıyor.

Aynı zamanda GoPro Hero 11 Black çok daha geniş çözünürlük ve fps rakamları ile iPhone modellerine göre kullanıcılarına daha fazla özgürlük sunuyor. Diğer yandan GoPro’da sunulan 360 derecelik Ufuk Kilidi gibi stabilizasyon özelliklerini iPhone 14 modellerinde bulmak maalesef mümkün değil.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

GoPro Hero 11 Black, farklı stabilizasyon ayarları sunması konusunda da öne çıkıyor. Bu sayede kullanıcılar çektikleri görüntülere biraz titreşim ekleyerek daha gerçekçi görüntüler ortaya koyabiliyor. Böylece GoPro iPhone 14 modelleri karşısında yine öne geçmiş oluyor.

Aksiyon görüntülerini çekerken cihazların sağlam olması da bir diğer önemli faktör olarak karşımıza çıkıyor. Bu konuda da doğal olarak GoPro çok daha önde. GoPro birçok aktivitede sağlamlığını kanıtlarken, iPhone modellerinin ise herhangi bir ek koruma olmadan bu kadar dayanıklı olması beklenemez.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

iPhone 14’ün Aksiyon Modu, GoPro’ya karşı büyük bir yenilgiye uğramış gibi görünse de birçok konuda başarılı olduğunu hatırlatalım. Diğer yandan GoPro kameralar sadece belli bir amaç için üretilirken, iPhone 14’ün ise komple bir telefon olduğunu söylemekte yarar var.

iPhone 14, aksiyon modu ile bazı kullanıcıların dikkatini çekecektir. Ancak ekstrem spor yapanlar için GoPro yine öne çıkıyor. Peki siz iPhone 14’ün aksiyon modu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bilgilerinizin çalınıp çalınmadığını nasıl kontrol edersiniz?

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0