48,8187$%0,05
55,9874€%0,02
65,3098£%0,06
6.780,77%-0,50
11.059,00%-0,59
฿%
Gönyeli-Alayköy Belediyesi ile Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ), üniversitenin Alayköy Kampüsü çevresinde trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik ortak çalışma başlatıyor.
KAÜ’den ve Gönyeli-Alayköy Belediyesi’nden yapılan ortak açıklamaya göre, Lefkoşa-Güzelyurt güzergâhında yer alan kampüs çevresinde araç yoğunluğu, anayola giriş-çıkış noktalarındaki riskler, yönlendirme eksiklikleri ve durak ihtiyacı gibi konuların ele alındığı toplantı üniversitede gerçekleştirildi.
Toplantıya, Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, Gönyeli Belediyesi Şehir Planlamacısı Merter Refikoğlu, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci ve KAÜ Genel Sekreteri Alp Karaca katıldı.

– Amcaoğlu
Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bölgedeki üniversitelerle iş birliğine önem verdiklerini belirterek, gençlerin güvenli, düzenli ve modern bir çevrede eğitim alması için gerekli adımları atmaya hazır olduklarını söyledi.
Bölgedeki üniversitelerin gelişimi ile öğrencilerin güvenliğinin belediyenin öncelikleri arasında olduğunu ifade eden Amcaoğlu, kampüs çevresinde yapılacak düzenlemelerin Karayolları Dairesi ile istişare içinde ve ilgili kurumlarla koordineli şekilde yürütüleceğini kaydetti.
Toplantıda kampüs çevresindeki trafik güvenliği sorunları değerlendirilerek çözüm önerileri masaya yatırıldı. Amcaoğlu, risklerin giderilmesine yönelik çalışmaların en kısa sürede başlatılacağını açıkladı.
– Keçeci
KAÜ Rektörü Gökçe Keçeci ise, kampüs güvenliğini güçlendiren her adımın, öğrencilerin huzurlu ve nitelikli bir eğitim ortamına yapılan stratejik bir yatırım olduğunu söyledi.
Keçeci, bölgesel iş birliklerine önem verdiklerini vurgulayarak, “Öğrencilerimizin geleceğini daha güvenli, daha modern ve daha sürdürülebilir bir kampüs yaşamı üzerine inşa etmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Kaynak : Halkın Sesi

GMO Başkanı Oymen: “Gıda mühendisleri olmadan afet yönetimi olamaz”
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168953 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57782 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50421 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48226 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41082 kez okundu
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 101,78 dolara geriledi
Avrupa Birliği veri kurumundan Google’a 403 milyon euro para cezası
Abd-iran hattında diplomasi beklentileri brent petrolü 100 doların altına çekti
Abd başkanı trump, fransa cumhurbaşkanı macron ile new york’ta görüştü
Batı Şeria’da Ebu Fellah beldesine saldıran İsraillilere karşı koyan Filistinlilere ordu ateş açtı