DOLAR

32,5199$% -0.09

EURO

34,7962% -0.21

STERLİN

40,4700£% -0.13

GRAM ALTIN

2.421,11%-0,36

ÇEYREK ALTIN

4.060,00%-1,04

BİTCOİN

฿%

a

TikTok’a darbe: YouTube reklam gelirlerinin yeni adresi Shorts!

Geçtiğimiz günlerde YouTube Shorts içerik üreticilerinin reklam geliri üzerinden kazanç sağlayacaklarına dair bir sızıntı paylaştık. Nitekim bugün şirket tarafından yapılan etkinlikte bu bilgi doğrulandı. Bu sayede TikTok ve benzeri platformlara karşı dişli bir rakip olmayı planlıyor. İşte yeni İş ortağı programının detayları…

YouTube Shorts içerik üreticileri artık reklam geliri alacak!

YouTube, önümüzdeki yılın başında yürürlüğe sokacağı yeni değişiklikler ile birlikte Shorts içerik üreticilerinin reklam geliri almaya başlayacağını açıkladı. Ayrıca bu iş ortaklığının Vine ve TikTok benzeri kısa video paylaşım platformları arasında dünyada ilk kez gerçek gelir paylaşımı sunduğunu söyledi.

Detaylarına bakacak olursak, yeni iş ortakları ile gelir paylaşımı programı kapsamında 90 gün içerisinde YouTube Shorts üzerinde 10 milyon görüntüleme alan içerik üreticileri için gelir sağlama başvuru hakkı olacak.


AMD’nin gözü yaşlı: NVIDIA, DLSS 3 ile zincirleri kırdı!

AMD’nin gözü yaşlı: NVIDIA, DLSS 3 ile zincirleri kırdı!

NVIDIA, bugün düzenlediği yeni RTX 40 serisi ekran kartlarını tanıttı. Dikkatleri çeken ise 4 kat performans veren DLSS 3 teknolojisi oldu.

Tabii buradaki gelir de tıpkı TikTok’ta olduğu gibi Shorts özet akışı içerisinde karşımıza çıkan reklamlar ile sağlanacak. Daha sonra buradan elde edilen meblağ ortak bir havuzda toplanarak toplam görüntüleme sayılarına ve izlenme sürelerine göre içerik üreticileri arasında bölüştürülecek. Kesinti ise müzik kullanıp kullanmadıklarına bakılmaksızın yüzde 45 oranında olacak.

Bu gelişmeyle birlikte diğer uygulamalarda bulunan ücret dağılımının da yakın zamanda düzenlenmesi bekleniyor. Zira geçtiğimiz yıl YouTube’un en çok kazananı olan Mr. Beast (Jimmy Donaldson) platformdan 54 milyon dolar net gelir elde ederken, TikTok’tan yalnızca 15 bin dolar kazanabildi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AMD’nin gözü yaşlı: NVIDIA, DLSS 3 ile zincirleri kırdı!

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0