DOLAR

32,5744$% 0.26

EURO

35,0066% 0.08

STERLİN

40,8035£% 0

GRAM ALTIN

2.459,01%0,95

ÇEYREK ALTIN

4.072,00%-0,02

BİTCOİN

฿%

a

“0” kilometre otomobil satış yasağına uymayanlara büyük ceza!

İkinci el otomobil fiyatlarında yaşanan büyük artış sonucunda 15 Eylül’den itibaren otomobillerde 6 ay ve 6 bin kilometre kuralı getirildi. 6 ay ve 6 bin kilometre otomobil satış yasağı düzenlemesi yürürlüğe girdi ancak bazı galeriler bu yasayı da çiğneyerek 0 kilometre araç satışı yapmaya devam ediyor.

6 ay ve 6 bin kilometre kuralını çiğneyenlere 300 bin TL ceza

Ülkemizdeki enflasyon, yüksek kur farkı ve vergiler nedeniyle hâli hazırda yüksek olan otomobil fiyatları, bazı şirket ve galericilerin bayilerden sıfır kilometre araçları alıp fiyatlarını yükselterek satması ile başka bir boyuta çıkmıştı. Bu durumun önüne geçmek için ise 6 ay ve 6 bin km kuralı getirildi.




Sarı sayfa bildiğiniz gibi: Galeriler satış yasağını hiçe saydı!

6 ay ve 6 bin km satış yasağı düzenlemesi yürürlüğe girdi. Fakat galeriler, km düzenbazlığı yaparak 0 otomobil satışı yapmaya devam ediyor.

15 Eylül’den itibaren yürürlüğe giren kuralın ardından galeriler aldıkları 0 kilometre araçları 6 ay geçmeden ve 6 bin kilometre yapılmadan satamayacaklardı. Ancak kuralın devreye girmesi ile araçların ilan sitelerinde 6.001 kilometre olarak satışa sunuldukları ortaya çıktı.

Bu gelişmeler üzerine yetkililer harekete geçti. Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre Ticaret Bakanlığı internet sitelerindeki ilanları tespit edip takibe almaya başlamış durumda. Gelen bilgilere göre otomobilleri bu şekilde satan firmaları büyük cezalar bekliyor.

İkinci el otomobil satışında getirilen 6 ay ve 6 bin kilometre şartını çeşitli yollarla ihlal edenlere büyük cezalar uygulanacağı belirtiliyor. Bu cezanın 300 bin TL’ye kadar olabileceği açıklandı. Ticaret Bakanlığı’nın Meclis açılınca bu kişilere ceza vermek için yetki talebinde bulunacağı ifade edildi.

Otomobil satış yasağı ile birlikte çeşitli galeri ve şirketlerin bu tür bir yol izlemesi bekleniyordu. Bakalım bu cezalar, yapılan ihlalerin önüne geçebilecek mi? Peki siz 6 ay ve 6 bin kilometre kuralının ihlal edilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

iPhone 14’ün Aksiyon Modu GoPro’ya karşı!

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0