DOLAR

32,6004$% 0.38

EURO

34,7545% 0.03

STERLİN

40,5712£% -0.09

GRAM ALTIN

2.497,77%0,55

ÇEYREK ALTIN

4.258,00%0,35

BİTCOİN

2018041฿%1.62604

a

ABD ambargosu Apple’ı vurdu! iPhone 15’te hafıza sorunu yaşanabilir

ABD hükümeti, geçtiğimiz günlerde Çinli teknoloji şirketlerinden yapılan ithalatlarında daha hassas davranılacağını açıkladı. Nikkei Asia’nın iddiasına göre Apple, bellek yongası üreten Çinli şirket Yangtze Memory Technologies Co (YMTC) ile ilgili planlarını askıya aldı.

Çin’in en iyi bellek yongası üreticisi olan YMTC ve diğer 30 Çinli kuruluş, ABD yetkililerinin teftiş edemediği şirketler listesine girdi. Çin hükümeti ile gerginliği artıran bu hamlenin çok daha sert yaptırımlara neden olacağı tahmin ediliyor.

Apple, YMTC tarafından üretilen yongaları kullanmayacak

Apple, Çin hükümeti tarafından finanse edilen YMTC’nin NAND flash bellek yongalarını bu yılın başlarında ithal etmeyi planladı. Çiplerin başlangıçta yalnızca Çin pazarında satılan iPhone’lar için kullanmayı düşünen şirket, ambargo süreci nedeniyle fikrinden vazgeçti.

Paylaşılan bilgilere göre Apple, YMTC’den tüm iPhone’lar için gereken çiplerin yüzde 40’ına kadar satın almayı düşünüyordu. Şirket, ABD hükümeti tarafından uygulanan baskı nedeniyle farklı tedarikçilere yoğunlaştı.


Birinci nesil iPhone’un açık artırmada rekor fiyata satılması bekleniyor!

Birinci nesil iPhone’un açık artırmada rekor fiyata satılması bekleniyor!

Tüm dünyada devrimin başlangıcı olan birinci nesil iPhone, açık artırmada alıcısını bekliyor! Cihaz, orijinal kutuda ve açılmamış

Biden yönetiminin Çin’e yönelik kapsamlı ihracat kontrolleri, ülkenin tedarikini dünyanın herhangi bir yerinde ABD ekipmanıyla yapılan belirli yarı iletken çiplerden keserek Pekin’in teknolojik ve askeri ilerlemelerini yavaşlatmak için bir teklif.

Apple, Reuters’in yorum talebine hemen yanıt vermezken YMTC yorum yapmayı reddetti. YMTC ayrıca ABD Ticaret Bakanlığı tarafından kara listeye alınmış Çinli telekomünikasyon şirketi Huawei Technologies Co Ltd’ye çip satarak Washington’un ihracat kontrollerini ihlal edip etmediği konusunda araştırılıyor.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Renault, Ekim 2022 fiyat listesi!

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0