DOLAR

32,3308$% 0.24

EURO

35,0895% -0.13

STERLİN

40,9157£% -0.25

GRAM ALTIN

2.298,33%0,93

ÇEYREK ALTIN

3.966,00%-0,36

BİTCOİN

2285715฿%1.15733

a

Apple, Macbook modelleri için yeni üretim yeri arıyor!

Apple, özellikle son dönemde yaşanan sorunlar ve pandemi nedeniyle Çin’e olan bağımlılığını azaltmak istiyor. Bu hedef doğrultusunda öncelikle iPhone üretmini Brezilya ve Hindistan’a kaydıran şirket, diğer ürünleri için de harekete geçmiş durumda.

Apple üretimini Çin dışarısına taşıyor

iPhone üretimini önümüzdeki yıllarda önemli oranda Hindistan’a kaydıracak olan Apple, MacBook’lar için de yeni üretim üssünü belirledi. Ünlü analistçi Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, MacBook üretimini de Tayland’a kaydırmayı hedefliyor.


Apple’da işler karışık: Çalışanlardan grev girişimi!

Apple’da işler karışık: Çalışanlardan grev girişimi!

Son dönemde tüm dünyada yaşanan ekonomik belirsizlik, dev şirketleri zora sokuyor. Apple çalışanları, bazı bölgelerde grev kararı alıyor.

Apple, üretimini yavaş yavaş Çin merkezli bir yaklaşımdan birden fazla ana merkez kullanan bir yaklaşıma geçirme sürecinde. MacBook ürün kategorisinin Çin dışındaki ana üretim sahasının Tayland olacağı tahmin ediliyor. Şu anda Apple, MacBook üretiminin çoğunu Çin’de gerçekleştiriyor. Ancak şirket son dönemde üretimin bir kısmını Vietnam’a taşımak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kuo, Apple’ın 3 ila 5 yıl arasındaki bir süreçte MacBook üretiminin önemli bir miktarının Tayland’a geçeceğini belirtti. Teknoloji devi böylelikle ABD ve Çin arasında yaşanabilecek siyasi gerilimlerden minimum oranda etkilenmeyi hedeflerken, COVID-19 pandemisi sürecinde oluşan üretim sorunlarından korunmayı amaçlıyor.

Gelen bilgilere göre Apple, Çin’deki üretimi uzun vadede mümkün olduğunca düşürmeyi amaçlıyor. Şirket, Çin’de üretilen modellerin sadece yerel pazar içinde sunulmasını hedeflerken, diğer üretim merkezlerinden çıkan iPhone ve MacBook modellerinin global piyasada satmayı planlıyor.

Yapılan tahminler ise Apple’ın Çin’den çekilmesinin sanıldığı kadar kolay olmadığını ortaya koyuyor. Apple’ın Çin’deki üretiminin sadece yüzde 10’luk kısmını diğer ülkelere taşımasının 8 yıl alabileceği tahmin ediliyor. Apple’ın toplam üretiminin yüzde 70’ini Çin’de yaptığını düşündüğümüzde, Çin’deki tedarikçiler de bu durumdan oldukça kötü etkilenecektir.

Bakalım Apple’ın Çin stratejisi bundan sonra nasıl ilerleyecek? Peki siz Apple’ın MacBook ve iPhone modellerinin üretimini Çin dışına taşıması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0