DOLAR

32,3759$% 0.15

EURO

34,9578% -0.35

STERLİN

40,9730£% 0.21

GRAM ALTIN

2.324,64%0,24

ÇEYREK ALTIN

3.967,00%-0,69

BİTCOİN

2261730฿%-0.46305

a

Apple patronu sektördeki kadın sayısından rahatsız!

Apple CEO’su Tim Cook, şirketin Birleşik Krallık’taki ilk Vakıflar programında tamamı kadınlardan oluşan girişimciler ile bir araya geldi. Apple patronu, teknoloji sektöründe yer alan kadın sayısının azlığı ve artırılmış gerçekliğin geleceği hakkında gelen soruları yanıtladı.

Apple patronu sektördeki kadın sayısını artırmak istiyor

Söyleşi sırasında BBC ile röportaj veren Tim Cook, teknoloji sektöründe çalışan kadın sayısının azlığı konusunda hiçbir mazeret olamayacağını ifade etti. Aynı zamanda bu konuda sektöre liderlik etmeyi hedeflediklerini belirten Cook, ABD’de çalışan personellerinin yüzde 35’inin kadın olduğunu ifade etti. Cook ayrıca üst düzey yönetici konumunda da birçok kadın ile çalıştıklarının altını çizdi.


Apple’dan NFT sektörüne darbe! Platformlar mağazadan çekilmeye başladı

Apple’dan NFT sektörüne darbe! Platformlar mağazadan çekilmeye başladı

NFT platformları, Apple’ın App Store üzerinden satışlar için yüzde 30 komisyon isteyerek tekel faaliyeti yürüttüğünü açıkladı.

Teknolojinin ilerlemesi için farklı görüşlerin bir araya gelmesi gerektiğini savunan Apple patronu, kadınlar olmadan teknolojinin ilerleyemeyeceğini belirtti. Tim Cook, verdiği röportajda sektördeki kadın etkisi ve sayısı hakkında şu ifadelere yer verdi:

“Teknolojinin özü ve insanlığa etkisinin masada kadınların olmasına bağlı olduğunu düşünüyorum. Teknoloji, birçok şeyi başaracak harika bir şey, ancak üzerinde çalışan masada farklı görüşlere sahip değilseniz, harika çözümler bulamazsınız”

“İşletmeler, ‘bilgisayar bilimi konusunda yetişen yeterli kadın yok, bu yüzden yeterince işe alamıyorum’ şeklinde ifadeler kullanamaz. Bilgisayar bilimi ve programlama alanındaki insan sayısını temelden değiştirmeliyiz.”

Tim Cook ayrıca röportaj sırasında artırılmış gerçeklik hakkında da konuştu. “Gelecekte insanlar AR olmadan nasıl yaşadığımızı merak edecek” diye konuşan Cook, bu alanda bolca yatırım yaptıklarını dile getirdi. Apple’ın uzun zamandır üzerinde çalıştığı artırılmış gerçeklik gözlüğü muhtemelen önümüzdeki yıl satışa sunulacak.

Apple patronunun kadın çalışanlar ve artırılmış gerçeklik gözlüğü konusunda yaptığı açıklamalar oldukça önem arz ediyor. Peki sizler Apple patronu Tim Cook‘un yaptığı açıklamalar konusunda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0