48,6126$%0,20
56,2696€%-0,04
65,7029£%-0,01
6.775,37%-0,14
11.068,00%0,55
฿%
Teknoloji devi Apple, son yıllarda Touch ID’den vazgeçerek tamamen Face ID‘ye yönelmeyi tercih etti. Ortaya çıkan yeni raporlar ise Apple’ın Touch ID’ye geri dönmek gibi bir planı olmadığını gösterdi. Şirket, ekran içinde parmak izi okuyucuya geçiş yapana kadar Touch ID’yi kullanma niyetinde değil.
Bloomberg editörü Mark Gurman tarafından hazırlanan son raporda, Apple’ın iPhone 14 ve sonrası için planları ele alındı. iPhone X ile Home butonunu kaldırdıktan sonra Touch ID desteğini de askıya alan Apple, bunun yerine Face ID özelliğine odaklanmış durumda.
Son zamanlarda Face ID’nin oldukça kullanışlı yenilikler aldığını biliyoruz. Örneğin, pandemi döneminde maske kullanımı arttığı için Apple Watch’taki Face ID’nin maskeyle bile çalıştığını gördük. Ayrıca Face ID ile uygulamaları kilitlemek veya iki aşamalı doğrulama yapmak mümkün.

En yakın testler ekran içi parmak izi okuyucu ile Touch ID’nin de geleceğine işaret ediyor. Ayrıca iPad Air 4’tekine benzer şekilde, güç düğmesine Touch ID desteği kazandırılması masaya yatırılmış durumda. Yine de Mark Gurman, “ön görülebilir gelecekte” Touch ID destekli bir Apple ürünü görmeyeceğimize inanıyor.
Touch ID desteğine sahip bir iPhone 15 söz konusu olmasa da, iPhone SE gibi modellerin güç düğmesinde bu özelliğe yer verebileceği düşünülüyor. Ancak Face ID’nin git gide yaygınlaşması ve ayrıca kullanıcılar tarafından benimsenmesi, bu ihtimali azaltıyor.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Netflix’in yeni dizisi rekora koşuyor!
1
Teknoloji 55 yılda nereden nereye geldi?
8944 kez okundu
2
Yaşam olmadan kirlendi! Mars’ta tonlarca çöp birikti
8432 kez okundu
3
Togg sözünü tuttu! İşte ilk hızlı şarj istasyonu
6195 kez okundu
4
PIN Numarasını Unuttum Ne Yapmalıyım? [2022]
4926 kez okundu
5
Hubble’dan şok eden fotoğraf! İşte galaksiler arası köprü
4614 kez okundu
Benzin ve Dizelde Son Durum
Larnaka Havalimanı’ndaki Bomba İhbarı ve Alarm Durumu Sona Erdi
Rize Açıklarında Acil İniş Yapan Uçağın Pilot ve Yolcusuna Ulaşıldı
Başbakan Üstel’den arama kurtarma açıklamasıÇalışmalar kesintisiz sürüyor
Başbakan Üstel’den sosyal konut ve üretici desteği açıklaması
Hakan Oran Yazdı : KİBİR KULESİNDEN DÜŞMEK
Dışişleri Bakanlığından KKTC Açıklarında Alabora Olan Gemi İçin Taziye Mesajı
Girne Belediye Başkanı Şenkul’dan Deniz Seferleri Açıklaması
Bakan Dinçyürek, Bakan Yardımcısı Özel ve Büyükelçi Başçeri’den Yaralılara Hastane Ziyareti
Ali Mahir Başarır’dan Girne Açıklarındaki Deniz Faciasına İlişkin Açıklama