DOLAR

32,6004$% 0.38

EURO

34,7545% 0.03

STERLİN

40,5712£% -0.09

GRAM ALTIN

2.497,77%0,55

ÇEYREK ALTIN

4.258,00%0,35

BİTCOİN

2018041฿%1.62604

a

AWS CEO’su Adam Selipsky, şirketin yeni teknoloji ve servislerini tanıttı!

Pek çoğumuzun alışveriş platformuyla tanıdığı Amazon, aslında bildiğimiz anlamda internetin temel yapı taşlarından birisi. Amazon Web Services yani AWS olarak bilinen hizmeti sayesinde şirket, startuplardan tutun da devasa İşletmelere kadar binlerce kuruma hizmet veriyor. Son olarak şirket, verdiği hizmetin hızını, kalitesini ve verimliliğini artıracak yeni teknolojilerini ve servislerini Keynote 2022 etkinliğinde duyurdu.

Amazon yeni EC2 bulut sunucucuları C7gn, R7iz ve Hpc7g’yi tanıttı

C7gn Bulut Sunucuları, ağ sanal gereçleri, veri analizi ve sıkı bağlantılı küme bilgi işlem işleri gibi ağ açısından en yoğun iş yükleriniz için tasarlandı. AWS Graviton3E işlemciler tarafından desteklenen bu sunucular, yüzde 50 daha yüksek paket işleme performansının yanı sıra 200 Gbps’ye kadar ağ bant genişliğini destekliyor. c7gn bulut sunucuları, 64 vCPU’ya ve 128 GiB belleğe kadar birden fazla boyutta kullanıma sunulacak. 

Hpc7g Bulut Sunucuları da AWS Graviton3E işlemcileri tarafından destekleniyor ve Graviton3’ten yüzde 35’e kadar daha yüksek vektör talimatı işleme performansına sahip. Sıkı bağlantılı, işlem açısından yoğun HPC (yüksek performanslı bilişim) ve dağıtılmış bilgi işlem iş yükleri için size en iyi fiyat/performansı sunmak ve aynı VPC’deki (sanal bulut sunucuları) bulut sunucuları arasındaki trafik için optimize edilmiş 200 Gbps ayrılmış ağ bant genişliği sunmak üzere tasarlandılar. hpc7g bulut sunucuları, 64 vCPU ve 128 GiB belleğe kadar birden fazla boyutta kullanıma sunulacak.


Amazon sayesinde herkes “analiz” yapabilecek!

Amazon sayesinde herkes “analiz” yapabilecek!

Amazon’un yaptığı yenilik analist olmanıza gerek kalmaksızın iş dünyasındaki değişimleri tahmin edebilmenizi amaçlıyor.

R7iz Bulut Sunucuları, en yeni 4. nesil Intel Xeon Ölçeklenebilir İşlemciler (kod adı Sapphire Rapids) tarafından destekleniyor ve sürekli bir şekilde 3,9 GHz’lik tüm çekirdek turbo frekansında çalışıyor. Yüksek performans ve DDR5 belleğe sahip bu bulut sunucular, Elektronik Tasarım Otomasyonu (EDA), finansal, istatistiksel ve simülasyon iş yükleriniz için mükemmel bir seçimdir. Ayrıca, ilişkisel veritabanları ve çekirdek başına lisanslanan diğer ticari yazılımlar için harika sunuculardır. r7iz bulut sunucuları, 128 vCPU ve 1 TiB belleğe kadar birden fazla boyutta kullanıma sunulacak.

Amazon Omics – Genomik ve biyolojik verileri geniş ölçekte depolamak, sorgulamak ve analiz etmek için amaca yönelik bir hizmet

Biyobilişimcilerin, araştırmacıların ve bilim insanlarının genomik, transkriptomik ve diğer omik verileri depolamasına, sorgulamasına ve analiz etmesine ve ardından sağlığı iyileştirmek ve bilimsel keşifleri ilerletmek için bu verilerden içgörüler oluşturmasına yardımcı olmak için amaca yönelik olarak oluşturulmuş bir hizmet olan Amazon Omics genel kullanıma sunuldu.

Omics konsolunda yapacağınız birkaç tıklamayla petabaytlarca veriyi analiz için optimize edilmiş biçimlere aktarabilir ve normalleştirebilirsiniz. Amazon Omics, omik verilerini hazırlamak ve analiz etmek için ölçeklenebilir iş akışları ve entegre araçlar sağlar ve temel bulut altyapısını otomatik olarak tedarik edip ölçeklendirir. Böylece siz bilimi ilerletmeye odaklanabilir ve yapılan keşifleri teşhis ve terapilere dönüştürebilirsiniz.

Amazon Connect – Tahmin, Kapasite Planlama, Zamanlama ve Temsilci Verimliliğini Artırma için ML Destekli Yeni Özellikler

Amazon Connect, her ölçekten şirketin daha düşük maliyetle üstün müşteri hizmetleri sunmasına yardımcı olan, kullanımı kolay bir bulut iletişim merkezidir. Amazon Connect duyurularımızı takip ediyorsanız Amazon Connect’e giderek daha fazla makine öğrenimi (ML) destekli özellik eklemeye devam ettiğimizi fark etmişsinizdir. ML, Amazon Connect’i konuşmaları gerçek zamanlı olarak analiz etme, iletişim merkezi temsilcilerinin ihtiyaç duyduğu ilgili bilgileri bulma ve müşterilerin sesleriyle kimliklerini doğrulama konusunda zaten daha akıllı hale getiriyor.

Ayrıca Amazon Connect için ML destekli yeni özelliklerin genel kullanıma sunuldu. Mart 2022’de Enterprise Connect’te duyurulan Amazon Connect tahmin, kapasite planlama ve zamanlama özellikleri artık genel kullanıma sunuldu! Contact Lens for Amazon Connect, konuşma analitiğini sohbet için de ekliyor ve böylece ML destekli analitiği, ses tabanlı müşteri etkileşimlerinden sohbet etkileşimlerini de kapsayacak şekilde genişletiyor.

Contact Lens for Amazon Connect, temsilci performansı için değerlendirme formları ekleyerek yöneticilerin, Contact Lens’in makine öğrenimi destekli konuşma analitiği tarafından otomatik olarak puanlanabilen değerlendirme formları oluşturmasına yardımcı oluyor. Amazon Connect temsilci çalışma alanı, temsilcilerin müşteri sorunlarını çözmelerine yardımcı olan yeni bir adım adım rehberlik deneyimi sunuyor. 

AWS SimSpace Weaver – Bulutta Büyük Ölçekli Mekansal Simülasyonlar Çalıştırın

Amazon ayrıca bulutta ve geniş ölçekte gerçek zamanlı mekansal simülasyonlar çalıştırmaya yönelik yeni bir işlem hizmeti olan AWS SimSpace Weaver’ı duyurdu. SimSpace Weaver ile simülasyon geliştiricileri artık donanımlarının bilgi işlem ve belleği ile sınırlı kalmayacak.

Kuruluşlar, gerçek dünyada test edilmesi nadir, tehlikeli veya çok pahalı olan durumlar için simülasyonlar yürütür. Örneğin, şehir yöneticileri, müdahale sistemlerini test etmek için şehirde doğal bir afet gerçekleşmesini bekleyemez. Etkinlik planlayıcıları, maçların trafik üzerindeki etkisini anlamak için büyük bir spor etkinliğine kadar beklemek istemez. Bu gibi senaryoların, planlamacıların farklı durumları test edebilecekleri ve her sistemi duruma göre ayarlayabilecekleri güvenli bir ortamda simüle edilmesi gerekir.

Bugüne kadar, mekansal simülasyonlar genellikle tek bir donanım parçası üzerinde çalıştırılmakla sınırlıydı. Geliştiricilerin çok sayıda bağımsız ve dinamik varlığın olduğu daha büyük ve daha karmaşık bir dünyayı simüle etmek istiyorlarsa, daha büyük bir bilgisayar kullanmaları gerekiyordu. Simülasyon geliştiricileri, ölçek ve aslına uygunluk arasında denge kurmak, başka bir deyişle, dünyanın ne kadar büyük olacağına ve içinde kaç bağımsız varlık olacağına karar vermek zorunda kalıyorlardı.

Geliştiricilerin simüle etmek istedikleri senaryolar da içinde yaşadığımız dünya gibi karmaşıktır. Buna örnek olarak, trafiğin büyük bir konser veya spor etkinliğinden nasıl etkileneceğinin simüle edilmesini verebiliriz. Bu olayları simüle etmek, insanları ve araçları temsil etmek için yüz binlerce bağımsız dinamik varlığın modellenmesini gerektirir. Her varlığın, dünya içinde hareket ederken ve diğer varlıklarla etkileşime girerken modellenmesi gereken kendi davranış kümesi vardır. Bunu gerçek dünya ölçeğinde simüle etmek, bir bulut sunucuda sahip olabileceğinizin ötesinde CPU ve bellek gerektirir.

SimSpace Weaver ile simülasyonları birden çok Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) bulut sunucusunda geniş ölçekte çalıştırabilirsiniz. SimSpace Weaver, bir milyondan fazla bağımsız ve dinamik varlığın simüle edilmesini destekler.

Yüksek Performanslı Bilgi İşlem için Optimize Edilmiş Amazon EC2 Hpc6id Bulut Sunucuları

Sıkı bağlantılı HPC (yüksek performanslı bilişim) iş yükleri için özel olarak oluşturulmuş yeni bir bulut sunucusu türü olan Amazon EC2 Hpc6id bulut sunucularının genel kullanıma sunuldu. Amazon EC2 Hpc6id bulut sunucuları, 3,5 GHz’e varan frekanslarda çalışan 3. Nesil Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemciler (Ice Lake), 1024 GiB bellek, 15,2 TB yerel SSD disk ve R6i bulut sunucularından 4 kat daha yüksek olan 200 Gbps Elastic Fabric Adapter (EFA) ağ bant genişliği ile destekleniyor. 

Amazon EC2 Hpc6id bulut sunucuları, yoğun veri kullanımlı HPC iş yükleri için benzer x86 tabanlı EC2 bulut sunucularına kıyasla vCPU başına en iyi HPC performansına sahip.

Amazon Security Lake – Amaca Yönelik Oluşturulmuş Müşteriye Ait Data Lake Hizmeti

Bir kuruluşun güvenlik verilerini buluttan ve şirket içi kaynaklardan alarak otomatik olarak hesabınızda depolanan, amaca yönelik oluşturulmuş bir data lake’te merkezileştiren, amaca yönelik bir hizmet olan Amazon Security Lake’in önizleme sürümünü duyuruldu.

Amazon Security Lake, entegre AWS hizmetleri ve üçüncü taraf hizmetlerden gelen verileri normalleştirerek ve özelleştirilebilir saklama yöntemleri ile verilerin yaşam döngüsünü yöneterek güvenlik verilerinin merkezi yönetimini ve depolamanın katmanlara ayrıştırılmasını otomatikleştiriyor.

Güvenlik verileri yönetiminin operasyonel yükünü azaltarak, kuruluşunuzun her yerinden daha fazla güvenlik sinyali toplamayı ve verilerinizin, uygulamalarınızın ve iş yüklerinizin korunmasını iyileştirmek için bu verileri analiz etmeyi kolaylaştırabilirsiniz.

Amazon’un Redshift’in Apache Spark ile Entegrasyonu

Amazon Redshift ve Redshift Serverless üzerinde Spark uygulamaları oluşturup çalıştırmayı kolaylaştıran, böylece müşterilerin veri ambarında daha kapsamlı AWS analizi ve makine öğrenimi (ML) çözümleri için yer açan Apache Spark için Amazon Redshift entegrasyonunun genel kullanıma sunulduğunu duyurdu.

Apache Spark için Amazon Redshift entegrasyonu sayesinde saniyeler içinde çalışmaya başlayabilir ve zahmetsizce Java, Scala ve Python gibi çeşitli dillerde Apache Spark uygulamaları oluşturabilirsiniz.

Uygulamalarınız, performanslarından veya verilerin işlem tutarlılığından ödün vermeden Amazon Redshift veri ambarından okuma ve yazma işlemleri gerçekleştirebilir ve aşağı itimli optimizasyonlarla performans iyileştirmeleri yapabilir.

Apache Spark için Amazon Redshift entegrasyonu, mevcut bir açık kaynaklı bağlayıcı projesi üzerine kuruludur ve bunu performans ve güvenlik açısından geliştirerek müşterilerin 10 kata kadar daha hızlı uygulama performansı elde etmesine yardımcı olur. Bunun gerçekleşmesi için bizimle iş birliği yaparak projeye asıl katkıda bulunanlara teşekkür ederiz. Amazon, daha fazla iyileştirme yaptıkça, açık kaynak projesine tekrar katkıda bulunmaya devam edecek

Amazon OpenSearch Serverless – Kümeleri Yönetmeden, Arama ve Analitik İş Yüklerini Çalıştırın

Amazon OpenSearch Service için müşterilerin kümeleri yönetmeden büyük ölçekli arama ve analitik iş yüklerini çalıştırmasını kolaylaştıran yeni bir sunucusuz seçeneğin önizleme sürümünü duyurdu. Bu seçenek, en zorlu ve öngörülemeyen iş yükleri için bile hızlı veri alımı ve sorgu yanıtları sunmak için temel kaynakları otomatik olarak sağlıyor ve ölçeklendiriyor, böylece kümeleri yapılandırma ve optimize etme ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Amazon OpenSearch Serverless ile sorguların sıklığı ve karmaşıklığı veya analiz edilmesi beklenen veri hacmi gibi önceden bilinmesi zor faktörleri hesaba katmanız gerekmiyor. Altyapıyı yönetmekle uğraşmak yerine, verilerinizde araştırma yapmak ve içgörü edinmek için OpenSearch’ü kullanmaya odaklanabilirsiniz. Ayrıca, verileri yüklemek ve sorgu yapmak için tanıdık API’leri kullanmaya başlayabilir ve etkileşimli veri analizi ve görselleştirme yapmak için OpenSearch Dashboards’dan faydalanabilirsiniz. 

Lambda SnapStart ile tanışın

Amazon Lambda’yı daha da farklı şekilde kullanabilmenizi sağlayacak Lambda SnapStart’ı tanıttı. Belirli bir Lambda işlevi için Lambda SnapStart’ı etkinleştirdikten sonra, işlevin yeni bir sürümünü yayımlamak bir optimizasyon sürecini tetikliyor.

Bu süreç, işlevinizi başlatıyor ve tüm Init aşaması boyunca çalıştırıyor. Ardından, bellek ve disk durumunun değişmez, şifrelenmiş bir anlık görüntüsünü alıyor ve yeniden kullanılmak üzere önbelleğe kaydediyor. İşlev daha sonra çağrıldığında, durum önbellekten gerektiğinde parçalar halinde alınıyor ve yürütme ortamını veri ile doldurmak için kullanıyor.

Bu optimizasyon, yeni bir yürütme ortamı oluşturmak artık özel bir Init aşaması gerektirmediğinden, çağırma süresini daha hızlı ve daha öngörülebilir hale getiriyor. Şirket, Lambda Snapstart’ı, Corretto (java11) çalışma zamanını kullanan Java işlevlerini destekleyecek şekilde kullanıma sunuyor ve Spring Boot, Quarkus, Micronaut ve diğer Java framework’lerini kullanan uygulamalar için hemen kullanılmaya başlanacağını umuyor. Java işlevleri için Lambda SnapStart’ı etkinleştirmek, ek ücret ödemeden 10 kata kadar daha hızlı başlamalarını sağlayabilir.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Uygun fiyatlı Galaxy A14 5G için geri sayım!

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Kıbrıs'tan, Türkiye ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi platformunda;  haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz. Aykırı işlem yapan kişi/kişiler için yasal başvuru hakkı saklı tutulmaktadır. Haberal Kıbrıslı

BÜLTEN ABONELİĞİ

Bu web sitesinden haber ve ebülten almak istiyorum

BİZİ TAKİP ET

Haberal Kıbrıslı - Haberi Bizden Alın...