48,7786$%0,11
56,0343€%-0,10
65,2197£%-0,10
6.817,88%0,23
11.132,00%0,09
฿%
BMW ve Amazon güçlerini birleştirmeye karar verdi. Amazon tarafından düzenlenen Devices and Services (Cihazlar ve Hizmetler) etkinliğinde yapılan açıklamaya göre, BMW’nin sesli asistanı Amazon Alexa tabanlı olacak. BMW, özellikle Tesla ve Mercedes gibi güçlü rakiplerini Amazon’un dijital asistanıyla yakalamak istiyor.
BMW ve Amazon arasındaki ortaklık genişliyor. Amazon’un son etkinliğinde duyurulan yeni iş birliği, BMW’nin sesli asistan hizmetini ele aldı. Amazon Alexa tabanlı BMW asistanı geliştirileceğini duyuran anlaşma, önümüzdeki yıllarda uygulamaya konacak. BMW’nin sesli asistanı önümüzdeki iki yıl içinde piyasaya sürmesi bekleniyor.
Amazon’un dijital asistanından destek almak isteyen BMW, her model için ayrı özelliklere yönelebilir. Sesli asistan geliştirmekle uğraşmayacağını düşünürsek, Alman üreticinin araçlarını daha akıllı hale getirmesi kolaylaşacak.

BMW’nin Kıdemli Başkan Yardımcısı Stephan Durach ortaklık ile ilgili açıklamasında, “BMW ile yapılan bu iş birliği, Alexa Custom Assistant’ın ne için tasarlandığının harika bir örneğidir” dedi.
Durach’a göre, asistanı sıfırdan inşa etmenin maliyeti ve karmaşıklığı olmadan neredeyse her cihaz için özel akıllı asistan geliştirmek mümkün olacak. BMW kullanıcıları ayrıca isterlerse eski BMW sesli asistanını kullanmaya devam edebilecek.

Bu anlaşma sadece BMW’nin yararını olmayacak. Otomobil dünyasındaki payını büyütmeye çalışan Amazon, “arabadaki deneyime hükmetme” fikrini ortaya koydu. E-ticaret devi ayrıca Alexa sesli asistanını kullanan ikinci nesil Echo Auto cihazını duyurdu. Bu cihaz, araçlara üçüncü parti donanım sayesinde Alexa desteği kazandırıyor.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Google’dan Apple’a: Teknoloji şirketlerindeki maaşlar ne kadar?
1
Teknoloji 55 yılda nereden nereye geldi?
8948 kez okundu
2
Yaşam olmadan kirlendi! Mars’ta tonlarca çöp birikti
8435 kez okundu
3
Togg sözünü tuttu! İşte ilk hızlı şarj istasyonu
6199 kez okundu
4
PIN Numarasını Unuttum Ne Yapmalıyım? [2022]
4936 kez okundu
5
Hubble’dan şok eden fotoğraf! İşte galaksiler arası köprü
4616 kez okundu
Hakan Oran Yazdı : EN GÜVENLİ OLMASI GEREKEN YERDE CAN VERMEK
Benzin ve Dizelde Son Durum
Larnaka Havalimanı’ndaki Bomba İhbarı ve Alarm Durumu Sona Erdi
Rize Açıklarında Acil İniş Yapan Uçağın Pilot ve Yolcusuna Ulaşıldı
Başbakan Üstel’den arama kurtarma açıklamasıÇalışmalar kesintisiz sürüyor
Başbakan Üstel’den sosyal konut ve üretici desteği açıklaması
Hakan Oran Yazdı : KİBİR KULESİNDEN DÜŞMEK
Dışişleri Bakanlığından KKTC Açıklarında Alabora Olan Gemi İçin Taziye Mesajı
Girne Belediye Başkanı Şenkul’dan Deniz Seferleri Açıklaması
Bakan Dinçyürek, Bakan Yardımcısı Özel ve Büyükelçi Başçeri’den Yaralılara Hastane Ziyareti