DOLAR

32,3678$% 0.15

EURO

34,9806% -0.31

STERLİN

40,9646£% 0.18

GRAM ALTIN

2.324,17%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.963,00%-0,72

BİTCOİN

2281291฿%0.78565

a

Çin, Apple’ın canına tak etti: iPhone’ların yeni yurdu belli oldu!

Akıllı telefon dünyasının en büyük ismi Apple, iPhone 14 serisiyle yine rekorlara imza attı. Ancak şirket, üretim hattının büyük bir kısmını kapsayan Çin’de birçok sorunla karşılaşıyor. Bu durumdan rahatsız olduğunu daha önce de belirten şirket, yönünü başka ülkelere çevirmek için girişimlere başladı.

Hindistan, iPhone üretimi payının yarısına sahip olacak

iPhone serisiyle akıllı telefon dünyasının en önemli ismi olan Apple üretim hattının büyük bir kısmı Çin’de bulunuyor. Özellikle Pro modellerinin üretimi burada gerçekleşiyor. Şirketin uzun vadede Çin’den çıkmak istediği biliniyordu. Detaylar belli oluyor.

iPhone üretimi

Çin’de bulunan Foxconn fabrikası, iPhone üretimi söz konusu olduğunda Apple’ın kalbi olarak gösteriliyor. Ancak, Çin’de yürütülen “koronavirüse karşı sıfır tolerans” politikası nedeniyle üretim birçok kez durdu. Bu bağımlılığı azaltmak isteyen Apple, uzun vadede üretim hattının yüzde 40-45’ini Hindistan’a taşımayı planlıyor.

Özellikle son günlerde Çin’de yaşanan olaylar Apple şirketinin sabrını taşırdı. Açığı kapatmak isteyen fabrika, işçilerin tatil sezonu öncesinde üretim hattında kalmasını istedi. Ancak çalışanlar zorunlu kılınan bu duruma tepki gösterdi. Tepkiler karşısında şirket geri adım atmayınca Foxconn, protestolar ile karşı karşıya kaldı.


iPhone 14 serisi ne durumda? Apple’ın en hızlı cihazları belli oldu!

iPhone 14 serisi ne durumda? Apple’ın en hızlı cihazları belli oldu!

AnTuTu, Apple’ın en hızlı cihazları listesini açıkladı. Peki geçen ay, hangi cihaz nasıl bir performans sergiledi?

Fabrika, işçilerin tatil döneminde yoğun çalışma istiyor. Öyle ki bu durumda çalışanlar, evlerine gitmeden geceli gündüzlü fabrikada çalışmak zorunda. Hal böyle olunca Apple üretimi aksıyor. Diğer yandan da Apple’a yönelik imaj kötüleşiyor.

iPhone üretimi

Apple haberleriyle bilinen analist Ming-Chi Kuo, şirketin Çin dışı üretimine ilişkin yeni detayları paylaştı. Buna göre Apple, ana üretim için yönünü 3 ila 5 yıl içinde tamamen Tayland ve Hindistan’a çevirecek. Ek olarak şirketin Hindistan’daki Tata Group ve sözleşmeli üreticileri Pegatron veya Wistron’un üretim yüzdelerini bu süreçte daha da arttırması bekleniyor.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0