DOLAR

32,5404$% 0.22

EURO

34,8553% 0.29

STERLİN

40,6261£% 0.3

GRAM ALTIN

2.474,25%0,51

ÇEYREK ALTIN

4.230,00%0,46

BİTCOİN

2000561฿%-3.60892

a

Elon Musk’tan şok mektup! Ukrayna’ya destek vermekten bıktı

Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonlar yürüten ve ülkenin altyapısını çökerten Rusya, yaklaşık 7 aydır askeri faaliyetlerine devam ediyor. Altyapı sorunlarını çözmek için Ukrayna’ya ücretsiz Starlink desteği sağlayan SpaceX ise maliyetlerden “bıktığını” açıkladı. Elon Musk’ın Pentagon’a mektup yazdığı iddia edildi.

Elon Musk ve SpaceX, Ukrayna’ya yönelik desteklerini ücretsiz bir şekilde gerçekleştirmenin yükünü kaldıramaz hale geldi. Savaşın başladığı dönemden bu yana yaklaşık 20 bin Starlink uydusunu Ukrayna’ya bağışlandı. CEO Musk, bu operasyonun SpaceX’e 80 milyon dolara mal olduğunu ve yıl sonuna kadar 100 milyon doları aşacağını bildirdi.

CNN’in iddiasına göre Elon Musk, SpaceX ve Starlink hizmetinin devam etmesi için Pentagon’dan ödeme almak istiyor. Hizmeti daha fazla finanse edemeyeceğini vurgulayan mektup, Pentagon’un Ukrayna hükümeti ve Starlink’e finansman desteği sunmasını istedi.


Elon Musk’ın anketi Ukraynalıları ayağa kaldırdı! Küfürlü yanıt

Elon Musk’ın anketi Ukraynalıları ayağa kaldırdı! Küfürlü yanıt

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter’dan yaptığı anketle tekrar gündemde yer aldı. Bu anket ise Ukraynalıları çileden çıkardı.

Mektuptaki açıklamaya göre, Ukrayna’ya bağışlanan 20 bin uydunun maliyeti yılın geri kalanında 120 milyon dolardan fazlaya mal olacak. Ayrıca önümüzdeki 12 ay için ise 400 milyon dolara yakın bir kaynak ayrılması gerekiyor.

SpaceX’in Pentagon’a gönderdiği mektupta maddi yardım talep edildi. Terminalleri belirsiz bir süre için finanse edecek durumda olmadıklarını söyleyen SpaceX Satış Direktörü, Ukrayna’ya daha fazla yardım yapamayacaklarını vurguladı.

Ukrayna Starlink

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter’dan yaptığı paylaşımda Ukrayna ve Rusya arasında barışın sağlanması gerektiğine işaret etti. Pentagon mektubunun, bu paylaşımla eş zamanlı olarak gönderildiği belirtildi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0