49,3251$%0,12
55,1549€%-0,25
65,2695£%0,01
6.610,03%-0,52
10.807,00%0,45
฿%
Apple tarafından geliştirilen iMessage, iOS kullanıcılarını Android kullanıcılarından ayıran etkilerden biri oluyor. Sunbird adlı şirket tarafından geliştirilen bir uygulama sayesinde iMessage, Android cihazlara entegre edilecek. Peki, bu nasıl mümkün olacak ve çalışacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.
iMessage ve özelliklerinin Android cihazlarda olmaması iki tarafın kullanıcılarını birbirinden ayırıyor. Android Authority’e göre Sunbird adlı şirket, bu durumun yaşanmaması için yeni bir uygulama geliştirdi. Bu uygulama sayesinde iMessage, Android cihazlar içerisine entegre edilecek.
Firma, uygulamayı sunduğu sırada iMessage kullanarak iOS ve Android arasında iletişim kurulduğunu gösteren ekran görüntülerini Samsung cihaz üzerinden gösterdi. Ekran görüntülerinde iMessage üzerinde olduğu gibi mavi renkte konuşma balonları ve emojiler yer aldı.

Tüm bunlara rağmen şirket, iPhone’un ekranında yer alan ekran görüntülerini yaptığı sunum sırasında paylaşmadı. Android Authority ise bunun üzerine Sunbird’in uygulamasını kurduğunu ve Apple Kimliğini başarılı bir şekilde bağladığını açıkladı. Fakat iMesagge üzerinden gönderilen mesajların Android’in almadığını belirtti.
Sunbird dışında ek olarak bazı şirketler, iMessage ‘in Android üzerinde yer alması için çalışmalar yaptı ve bu konuda paralar döktü. Fakat Beeper dışında başarılı olan olmadı. Beeper ise iMessage’i Android ve Windows’ta ücretli bir şekilde çalıştırmaya yarıyor.
Sunbird, iMessage’in Android’e entegre edilmesi için çalışmaya devam edecek. Uygulamanın tamamen çalışması durumunda ise bir süreliğine ücretsiz olarak halka açılacak. İlerleyen zamanlarda ise uygulamayı ücretli hale getirerek üzerinden para kazanacak.
Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce iMessage, Android’ler üzerinde de çalışmalı mı yoksa bu durum iPhone cihazlar için anlamsız mı olur? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Türkiye’nin en çok satan monitör markası belli oldu
1
Teknoloji 55 yılda nereden nereye geldi?
8963 kez okundu
2
Yaşam olmadan kirlendi! Mars’ta tonlarca çöp birikti
8445 kez okundu
3
Togg sözünü tuttu! İşte ilk hızlı şarj istasyonu
6214 kez okundu
4
PIN Numarasını Unuttum Ne Yapmalıyım? [2022]
4979 kez okundu
5
Hubble’dan şok eden fotoğraf! İşte galaksiler arası köprü
4627 kez okundu
“BİZİM ÇOCUK” DEĞİL, EHİL YÖNETİCİYİ SEÇ!
BAŞARAN DÜZGÜN’ÜN “ÖKSÜZ ATLAR ÜLKESİNDE” ROMANI GÜNEY LEFKOŞA’DA TANITILDI
Bizden sonra geleceklere ödenemez borçlar bırakmak belediyecilik değildir.
HAKAN ORAN YAZDI : SANDIK BAŞINDA 10/10/10 KURALI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu