DOLAR

32,5175$% -0.11

EURO

34,9403% 0.24

STERLİN

40,7564£% 0.36

GRAM ALTIN

2.448,95%1,08

ÇEYREK ALTIN

4.073,00%0,39

BİTCOİN

฿%

a

Instagram, beklenen özelliği test etmeye başladı

Siber zorbalık ve müstehcen fotoğraf gönderimi, sosyal medya uygulamalarında kullanıcıların karşılaştığı en büyük sorunlar arasında yer alıyor. Instagram, kullanıcıların özel mesaj yoluyla çıplak fotoğrafa maruz kalmalarını önleyecek “müstehcen fotoğraf filtresi” özelliği için çalışmalara başladığını doğruladı.

Meta, hala geliştirme aşamasında olan isteğe bağlı kullanıcı kontrollerinin, insanların çıplak fotoğraflardan ve diğer istenmeyen mesajlardan korunmalarına yardımcı olacağının altını çizdi. Teknoloji devi, bu kontrollerin kullanıcıların belirli kelimeleri içeren mesaj isteklerini otomatik olarak filtrelemesine olanak tanıyan “Gizlenen Sözcükler” özelliğine bezeyeceğini belirtti.

Instagram, müstehcen fotoğraf filtresi geliştiriyor

Yazılım geliştirici Alessandro Paluzzi, Twitter üzerinden yeni özellik ile ilgili ekran görüntüsü paylaştı. Ekran görüntüsünü tersine mühendislik ile elde ettiğini belirten Paluzzi,

Meta, paylaşılan ekran görüntüsünü doğruladı. Meta sözcüsü Liz Fernandez, “Bu yeni özelliklerin insanların gizliliğini korurken, aldıkları mesajlar üzerinde kontrol sahibi olmalarını sağlamak için uzmanlarla yakın bir şekilde çalışıyoruz” dedi.


Bir ülkeden daha Instagram ve WhatsApp’a erişim engeli!

Bir ülkeden daha Instagram ve WhatsApp’a erişim engeli!

İran’da protestoların patlak vermesiyle birlikte erişimi engellenen sosyal medya uygulamaları listesine Instagram ve WhatsApp da girdi.

Geliştirilen teknolojinin üçüncü taraf kişi ve kurumlar tarafından görüntülenemeyeceğinin altını çizen Meta, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeni özelliği duyuracaklarını açıkladı. Bunla birlikte geçen yıl Pew Araştırma Merkezi, 35 yaşın altındaki kadınların yüzde 33’ünün çevrimiçi olarak cinsel tacize uğradığını tespit eden bir rapor yayınladı.

Durham Hukuk Fakültesi’nden görüntü temelli cinsel istismar uzmanı Profesör Clare McGlynn HuffPost’a “Bazıları öne çıkıp müstehcen fotoğrafların zararsız olduğunu söyleyecek. Yüz yüze olmadığı gerçeğini herkes tartışıyor ama cinsel suçları bu şekilde kategorize edemezsiniz. Cinsel suçların psikolojik zararları çok önemlidir ve farklı suç biçimleri farklı insanlar üzerinde aynı etkiye sahip olabilir.” dedi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında ve SDN Forum‘da paylaşabilirsiniz.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

OnePlus 11 Pro özellikleri sızdı! Snapdragon 8 Gen 2 ve dahası

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0