DOLAR

32,5584$% 0.15

EURO

34,9105% -0.25

STERLİN

40,8386£% -0.16

GRAM ALTIN

2.434,34%-0,06

ÇEYREK ALTIN

4.047,00%-0,10

BİTCOİN

฿%

a

iOS 16 ile birlikte sunulan yeni CarPlay özellikleri!

Apple, WWDC 2022 sırasında yeni nesil CarPlay’i tanıttı. Bilgi-eğlence sistemi ekranı, gösterge paneli kontrollerinin ve daha fazlasının tamamen CarPlay kontrolüne geçmesi heyecan yaratmıştı. Oldukça beğeni kazanan CarPlay güncelleme ile birlikte yeni özelliklere kavuşuyor.

CarPlay yeni özelliklere kavuşuyor

Apple daha önce yemek siparişi, park etme ve EV şarj uygulamaları gibi özelliklerin iOS üzerinden kullanılmasına olanak sağlamıştı. Şimdi ise ise iOS 16 uygulama desteği iki farklı kategoride daha kendisini göstermeye başladı.

Yakıt doldurma ve sürüş planları özellikleri iOS 16 ile birlikte kendisine yer buluyor. Deponuzu doldurmanıza yardımcı olan, size yol bilgileri, geçiş ücreti desteği, çekici yardımı ve daha fazlasını sağlayan bu hizmetler artık CarPlay kullanıcılarına sunuluyor.


Yeni Apple CarPlay’i kullanmaya başlayacak markalar belli oldu!

Yeni Apple CarPlay’i kullanmaya başlayacak markalar belli oldu!

Apple yeni CarPlay özelliklerinin 2023 yılı sonunda sunulacağını açıklasa da markalar şimdiden yeni özellikleri benimsemeye başladı.

CarPlay’e gelen diğer iki değişiklik ise herhangi bir güncelleme gerektirmiyor. Apple, yapılan yenilikler ile birlikte Siri kullanılırken mesajlaşma akışını hızlandırmış durumda. Şirket ayrıca Podcasts uygulaması kitaplığını da genişletti.

iOS 16’da Siri üzerinden inceleme yaptıktan sonra otomatik olarak mesaj gönderme seçeneği bulunuyor. Konuşmayı metne dönüştürme özelliği beklendiği gibi çalışırsa bu özellik CarPlay’de de verimli bir şekilde kullanılabilir. Mesaj düzenlemesi yapılacağı zaman, CarPlay mesajınızı gözden geçirmeniz için düzenleme seçeneğini de ortaya koyacak.

apple carplay

Apple ayrıca iOS 16 ile CarPlay’de Podcasts uygulamasının daha fazla özelliğini kullanıma sunuyor. CarPlay’deki önceki Podcasts uygulaması Şimdi Dinliyor özelliğine odaklanıyordu, ancak doğru podcast bölümünü bulmanın diğer yolları için iPhone uygulaması gerekiyordu. iOS 16’dan başlayarak, kullanıcılar indirilen veya kaydedilen bölümleri de artık bulabilecekler. Açık ve koyu mod desteğine sahip üç yeni duvar kağıdı seçeneği de gelen yenilikler arasında.

CarPlay ilerleyen dönemde yeni özelliklere kavuşarak Apple’ın arabası için de önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkacak. Peki siz iOS 16 ve sunulan yeni özellikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kaçırmayın: Epic Games’den AAA kalite ücretsiz oyun!

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0