DOLAR

32,6029$% 0.01

EURO

34,9667% 0.3

STERLİN

40,8022£% 0.22

GRAM ALTIN

2.422,35%-0,30

ÇEYREK ALTIN

4.052,00%-0,68

BİTCOİN

฿%

a

iOS kullanıcıları dikkat! App Store’da kritik açık

Güvenlik araştırmacılar Apple’ın uygulama mağazası App Store’da oldukça tehlikeli uygulamalar tespit etti. Reklam sahtekarlığı (adware) yaptığı belirtilen bu uygulamaların, popüler yazılımları kopyalayarak kullanıcıları kandırdığı ifade edildi. İşte App Store’da yer alan dikkat etmeniz gereken uygulamalar.

App Store’da reklam sahtekarlığı yapan uygulamalar keşfedildi

Bleeping Computer’da yer alan rapora göre, App Store’da Apple’ın güvenlik ağından kaçmayı başaran bazı uygulamalar bulunuyor. Araştırmacılar, bu uygulamaların iPhone ve iPad kullanıcılarına sadece reklam göstererek para kazandığını ortaya koydu.

Popüler uygulamaları taklit eden bu adware yazılımlar, HUMAN’s Satori Threat Intelligence ekibi tarafından keşfedildi. Araştırmacıların “Scylla” adını verdiği reklam sahtekarlığı, Apple’ın uzun süredir boğuştuğu bir adware kampanyasının parçasını oluşturuyor. Apple, ilk olarak 2019 yılında “Scylla” reklam uygulamalarına maruz kalmıştı.


Apple’dan kritik karar! Sevilen iPhone modelinin ismi değişiyor

Apple’dan kritik karar! Sevilen iPhone modelinin ismi değişiyor

Apple, iPhone 15 serisinde Pro Max modelinin yerine Ultra modeline yer vermeye hazırlanıyor. İşte ayrıntılar!

Araştırmacılar, Apple’ın güvenlik ekibiyle iletişime geçtiklerini ve uygulamaların yakında App Store’dan kaldırılacağını söyledi. HUMAN’s Satori Threat Intelligence’in App Store’da keşfettiği reklam uygulamaları şu şekilde:

  • Loot the Castle
  • Run Bridge
  • Shinning Gun
  • Racing Legend 3D
  • Rope Runner
  • Wood Sculptor
  • Fire-Wall
  • Ninja Critical Hit
  • Tony Runs
iOS 16 Beta 7

Benzer bir reklam sahtekarlığı Google Play Store’da da görüldü. Play Store için “Scylla” araştırması sürüyor olsa da, 70’den fazla uygulama tespit edildiği belirtildi. Adware uygulamalarının başlıca batarya ömrünü kısalttığı ve mobil veriyi tükettiği biliniyor. Ayrıca kişisel bilgilerinize de erişme potansiyeline sahip.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Huawei Nova Y90 inceleme!

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0