DOLAR

32,2750$% -0.04

EURO

35,1008% -0.07

STERLİN

40,8888£% -0.16

GRAM ALTIN

2.468,32%0,10

ÇEYREK ALTIN

4.002,00%0,12

BİTCOİN

฿%

a

Korkunç manzara! ABD’de bir uçak yüksek gerilim hattına çarptı

ABD’de meydana gelen bir olay pek çok kişinin etkilenmesine neden oldu. Maryland eyaletinde bir uçak, havalandıktan kısa süre sonra yüksek gerilim hattına çarptı. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda kurtarma ve itfaiye ekibi sevk edildi. İşte o anlar!

Kaza sonrası 88 bin kişi elektriksiz kaldı

ABD’nin Maryland eyaletinde küçük bir uçak, havalandıktan kısa süre sonra yüksek gerilim hattına çarptı. Uçağın çarpmasından ise binlerce kişiye elektrik verilemediği ortaya çıktı. Montgomery County İtfaiye ve Kurtarma Servisi yetkilisi olan Pete Piringer, konuyla ilişki bir açıklama yaptı.

Yetkili, küçük uçağın, eyalete bağlı olan Gaithersburg kentindeki yüksek gerilim hattına çarpmasının ardından 30 metre yükseklikte asılı kaldığını belirtti. Ayrıca uçakta yer alan üç kişi ile temas halinde olduklarını ve durumlarının iyi olduğunu da açıkladı.


Uçaklardaki telefon yasağı tarih oluyor!

Uçaklardaki telefon yasağı tarih oluyor!

Bilindiği üzere uçaklarda telefon kullanımına dair katı yasaklar mevcut. Ancak yakın zamanda bu yasak ortadan kalkabilir.

Piringer, ABD ‘deki uçak kazası nedeniyle bölgedeki trafik ışıkları da dahil olmak üzere geniş çaplı bir elektrik kesintisi olduğunu da paylaştı. Bununla birlikte yaklaşık 88 bin kişinin elektriksiz olduğunu da söyledi. Ayrıca kazanın meydana geldiği bölgeye yakın yolların da enerji nakil hattında topraklama yapan ekipler tarafından kapatıldığı aktarıldı.

Yaklaşık 6 saat süre kurtarma çalışmalarından sonra ağır halde bulunan pilot ile yolcular hastaneye sevk edildi. Montgomery County İtfaiye ve Kurtarma Servisi başkanı Scott Goldstein ise operasyona ilişkin bazı açıklamalar yaptı. Başkan, uçağın asılı kaldığı yerde sabit olmadığını belirtti. Ayrıca “Herhangi bir hareket veya kaza anında çok daha kötü bir durumla karşılaşabilirdik.” ifadelerini kullandı.

Korkunç manzara! ABD'de bir uçak yüksek gerilim hattına çarptı

Öte yandan Montgomery ilçesindeki okullar da elektrik kesintisi nedeniyle bir gün tatil kararı verdi. Kazanın etkisi okulların yanı sıra hastanelerde de meydana geldi. Bölgedeki bazı hastaneler ve medikal merkezlerde de elektrik kesintisinden dolayı birçok operasyon askıya alındı.

Peki, siz ABD uçak kazası hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

YASAD’dan Türkiye’deki yazılımcı iş gücüne ilişkin kara tablo!

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0