DOLAR

32,4705$% -0.06

EURO

34,7268% -0.72

STERLİN

40,5235£% -0.69

GRAM ALTIN

2.436,67%0,03

ÇEYREK ALTIN

4.046,00%-0,24

BİTCOİN

2079356฿%0.91926

a

Kullanıcı bilgilerini saniyeler içinde çalan 4 mobil uygulamaya dikkat!

Mobil sektörün gelişimiyle tüm özel bilgiler artık akıllı telefonlara taşınmaya başladı. Bu nedenle bu küçük akıllı kutuları içerisinde hassas verileri barındıran ve başkasının eline geçmesi halinde hem maddi hem de manevi zararlara neden olabilecek bir cüzdan olarak nitelendirmek mümkün. İşte bu noktada bir mobil uygulama gibi görünen, ancak bünyesinde gizliden gizliye trojan barındıran kötü amaçlı yazılımlara dikkat etmek gerekiyor. Google Play Store’da dört mobil uygulamada daha trojan tespit edildiği açıklandı.

İşte kullanıcı verilerini çalan trojanlı uygulamalar

Geçtiğimiz hafta Google Play Store’da toplamda 20 milyondan fazla indirilen 16 kötü amaçlı tespit edildiği bilgisini paylaşmıştık. Bugün bunlara yenileri eklendi ve The Mirror, platformda Mobile apps Group adlı bir geliştirici tarafından piyasaya sürülen dört trojanlı mobil uygulama tespit edildiğini duyurdu.

Malwarebytes güvenlik uzmanlarına göre bu uygulamalar ilk etapta normal bir yazılımmış gibi görünseler de bünyelerinde gizliden gizliye trojan barındırıyorlar. Hedef cihaza yüklendikten sonra ise banka bilgileri dahil olmak üzere kritik verileri ele geçirebilmek için kullanıcıları kimlik avı web sitelerini yönlendiriyorlar.


Google Mesajlar’dan sevilen iOS özelliği geliyor

Google Mesajlar’dan sevilen iOS özelliği geliyor

Google Mesajlar için emoji seçenekleri genişliyor! Kullanıcılar artık istediği emojiyle mesajlara tepki verecek.

Bu dört uygulama arasından en popüleriyse Bluetooth Auto Connect demek mümkün. Söz konusu yazılım Ekim 2020’de çıkış yaptı ve toplamda bir milyondan fazla indirildi. Bu noktada Google, uygulamaların an itibariyle Play Store’dan kaldırıldığını söyledi ve bunları trojanlı yazılımları daha önce cihazlarına yükleyen kullanıcıların ise zaman kaybetmeden silmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

İşte Google Play Store’da tespit edilen dört trojanlı mobil uygulama

  • Bluetooth Auto Connect
  • Mobile transfer: smart switch
  • Bluetooth App Sender
  • Driver: Bluetooth, Wi-Fi, USB

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ÖTV matrah limitleri artırıldı! İşte güncel fiyat listesi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0