DOLAR

32,4948$% 0.01

EURO

34,8636% -0.36

STERLİN

40,6794£% -0.32

GRAM ALTIN

2.450,84%0,62

ÇEYREK ALTIN

4.066,00%-0,29

BİTCOİN

฿%

a

Meta kaş yapayım derken göz çıkardı! 15 milyar buhar oldu

Meta, yeni sanal gerçeklik donanımlarını tanıtarak Metaverse’ü günlük yaşamın rutin bir parçası haline getirmeye çalışıyor. Bununla birlikte şirket, geçtiğimiz yıldan beri donanım bölümü Reality Labs için önemli yatırımlar yaptı. Ancak çıkan haberlere göre şirketin parayı tam anlamıyla ne için kullandığı hakkında bir bilgi yok. İşte detaylar

Meta, Reality Labs için 15 milyar dolardan fazla harcama yaptı

Ana şirket Meta, Metaverse faaliyetini artırmak için önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Bunlardan biri de Reality Labs bölümü oldu. Şirket, geçen yılın başından bu yana Reality Labs Metaverse girişimi için 15 milyar dolardan fazla harcama yaptı. Ancak şirket, paranın tam olarak ne için harcandığını paylaşmadı.

Uzmanlar, şirketin bu kadar para harcamasından ve bu konuda şeffaf olmamalarından endişe ediyor. Bir teknoloji analisti, “Sorun şu ki parayı harcıyorlar, ancak yatırımcılarla şeffaflık bir felaket oldu.” sözlerini kullandı.


Meta ve Microsoft arasında dev ortaklık!

Meta ve Microsoft arasında dev ortaklık!

Metaverse konusunda son dönemde ciddi adımlar atan Meta, karma gerçeklik gözlüğünün yanı sıra Microsoft ile ortaklığını da duyurdu.

Meta, geçtiğimiz yıl Reality Labs için finansal bilgileri açıklamaya başladı. Bununla birlikte şirket, görünürdeki kayıpların bir sonu olmadan girişime 10 milyar dolardan fazla battığını açıkladı. Şirket, 2022’nin ilk altı ayı için 5 milyar dolardan fazla zarar olduğunu da bildirdi. Bazı analistler ise bu yıl için toplam kayıpların geçen yıl tutulacağını düşünüyor.

Konuyla ilgili Meta, bir yorum yapmayı reddetti. Ancak şirket sözcüsü, Meta’nın Reality Labs segmenti için finansal ayrıntıları açıklamadığını söyledi. Teknoloji analisti Dan Ives, Meta’nın Metaverse için şu ana kadar harcadığı paranın, özellikle bu haftaki güncellemeler dikkate alındığı zaman son derece endişe verdiğini söyledi.

Meta kaş yapayım derken göz çıkardı! 15 milyar buhar oldu

Bir başka analist olan Mark Zgutowicz ise Reality Labs için kayıpların en az yüzde 60’ının tamamen yeni bir dünya oluşturmak için harcandığı tahmininde bulundu. “Hepimiz bizi uzaylı gibi göstermeyen gözlükler takana kadar, en azından ölçeklenebilir bir bakış açısıyla gerçek bir Metaverse yok.”

Bunların yanı sıra analist, bu harcamadan nasıl ve ne zaman bir getir elde etmeyi bildikleri takdirde şeffaflığın çok daha iyi olacağını belirtti. Ayrıca Meta’nın her şeyi kendileri inşa etmeye çalışmak için meşru nedenleri olduğuna da dikkat çekti.

Peki, siz Reality Labs harcamaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bir devir sona eriyor: Microsoft Office emekliye ayrılıyor!

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0