DOLAR

32,5121$% 0.29

EURO

34,5990% 0.26

STERLİN

40,4833£% 0.25

GRAM ALTIN

2.499,99%0,69

ÇEYREK ALTIN

4.277,00%1,44

BİTCOİN

฿%

a

Metaverse pahalıya patladı! Zuckerberg’in serveti ‘resmen’ eridi

2021 yılı Facebook için bir dönüm noktası oldu. Şirket, Facebook Connect 2021’de yeniden markalaştığını duyurdu. Böylelikle platforma bağlı tüm hizmetler yeni kurulan Meta şirketinin çatısı altına girdi. Tabii son zamanlarda sürekli karşımıza çıkan Mark Zuckerberg‘in çılgın Metaverse projesi de hayatımıza girdi.

Meta, gün geçtikçe genişleyen Metaverse projesiyle ilgili çalışmalarına devam ediyor. Hatta yukarıda da belirttiğimiz üzere bu alanda ülkemiz dahil tüm dünyada önemli gelişmeler yaşanıyor. Ancak aynı durum şirketin kurucusu Mark Zuckerberg için geçerli değil. Zira Zuckerberg, servetinin Metaverse dahil birçok nedenden dolayı erimesinin şokunu yaşıyor.

Mark Zuckerberg servetinin 70 milyar dolarlık kısmını kaybetti

Metaverse‘nin yenilikçi bir proje olduğu aşikar. Ancak bu projenin gerekli yatırımların yapılmadan hemen başarılı olmasını beklemek biraz hayalcilik olur. Zira Meta da aynı fikirde. Şirket, mayıs ayında yaptığı yıllık toplantısında ilgili projenin önümüzdeki üç ila beş yıl içerisinde önemli miktarlarda para gerektireceğini hissedarlara bildirdi.

Facebook’un Meta olarak yeniden markalaşmasının ardından Mark Zuckerberg için işler pek de yolunda gitmemeye başladı. İş insanı, yeni yıla 125 milyar dolarlık kişisel servetiyle başlarken, Meta veri tabanına yapılan büyük yatırımlar ve kullanıcılardaki düşüş nedeniyle Meta’nın net gelirinin düşmesinin ardından servetinin yarısından fazlasını kaybetti.


Meta’nın yeni VR gözlüğü otel odasında unutuldu!

Meta’nın yeni VR gözlüğü otel odasında unutuldu!

Meta’nın merakla beklenen sanal gerçeklik gözlüğü Quest Pro, bir otel odasında unutuldu. Yeni VR gözlük, metaverse evrenine göz kırpıyor.

Son olarak Forbes, Zuckerberg‘in servetini 53.4 milyar dolar belirledi. İş insanı an itibariyle Elon Musk ve Jeff Bezos gibi isimlerin bir hayli gerisinde ve dünyadaki en zengin 20. kişi konumunda.

Sektörün önde gelen isimleri Zuckerberg‘in Metaverse projesini bir kumar olarak nitelendiriyorlar ve her şeye rağmen desteklenmeye devam edilirse uzun vadede sonuç verebileceğini söylüyorlar.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0