DOLAR

32,5316$% -0.05

EURO

34,9983% 0.27

STERLİN

40,7909£% 0.25

GRAM ALTIN

2.425,27%0,10

ÇEYREK ALTIN

4.057,00%0,12

BİTCOİN

฿%

a

Microsoft’tan PlayStation’a gözdağı! Call of Duty ne olacak?

Microsoft tarafından bu yılın başında başlatılan tarihi Activision Blizzard satın alımı nihayet tamamlanıyor. Microsoft CEO’su Satya Nadella, anlaşmanın önümüzdeki dönemde kesin olarak biteceğini ifade etti. 68,7 milyar dolarlık satın alımın hala inceleme aşamasında olduğunu belirtelim.

Microsoft CEO’su: Activision Blizzard’ı kesin satın alacağız

18 Ocak 2022 tarihinde başlayan Microsoft-Activision satın alımı, çeşitli hükümetlerin denetimlerinden geçmek zorunda. PlayStation geliştiricisi Sony dahil olmak üzere birçok firma, Call of Duty haklarının Microsoft’a geçmesiyle bu satın alımın rekabeti bitireceğine inanıyor.

Bir süre önce İngiltere Rekabet ve Piyasalar Otoritesi, satın alma işleminin 2. aşama incelemesine geçildiğini açıkladı. Bu aşama kapsamında “oyun konsollarında, çok oyunlu abonelik hizmetlerinde rekabetin önemli ölçüde azaltılması ihtimaline yol açıp açmayacağını” inceleyeceğini ifade etti.


Battlefield, Call of Duty sayesinde yeniden ayağa kalkacak!

Battlefield, Call of Duty sayesinde yeniden ayağa kalkacak!

EA CEO’suna göre Call of Duty ve Activision’ın Microsoft’a satılması, Battlefield için yeni bir fırsat yaratabilir.

Anlaşmayla ilgili olarak Bloomberg’e konuşan Microsoft CEO’su Satya Nadella, “Elbette, bu büyüklükteki herhangi bir satın alma incelemeden geçecek. Ama anlaşmadan mutlu çıkacağımıza çok ama çok güveniyoruz” dedi.

Xbox Yöneticisi Phil Spencer ise yeni Call of Duty oyunlarının PlayStation’a geleceği sözünü verdi. Fakat PlayStation ve Sony CEO’su Jim Ryan, Microsoft’un Call of Duty haklarını satın almasının PS5 için sorun yaratacağını ifade etti. Ryan’a göre Microsoft’un verdiği güvenceler hala yetersiz.

Microsoft CEO’su ek olarak oyun endüstrisinde kendilerinden daha büyük firmalar olduğunu söyledi. Şirketin, dört veya beşinci en büyük marka olduğunu belirtti ve Sony’nin de son zamanlarda bir dizi satın alım gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Meta sert kayaya tosladı! Toplu davalarla karşı karşıya

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0