48,8034$%0,04
55,9949€%0,08
65,3029£%0,08
6.861,81%0,69
11.197,00%0,65
฿%
Son dönemde otomotiv sektöründe adeta elektrikli araba devrimi yaşanıyor. Birçok otomobil üreticisi kısa ve uzun vadede elektrikli araba planlarını oluşturdu. Elbette yıllardır bu devrimin kısıtlayıcısı olarak görülen şarj istasyonu için girişimler de son dönemde artış gösterdi.
Elektrikli otomobil dünyasının gelişimini Türkiye’de takip ediyor. Bu alanda ciddi yatırımlar yapan ülkemiz, şarj istasyonları için de ciddi yatırımlarda bulundu. Bu yatırımlardan birisini de Migros yapıyor. Şirket, bu girişim için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na başvuru gerçekleştirdiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) ile duyurdu.
Migros, şarj istasyonu için ciddi bir yatırım yapmış durumda. Şirket, yaptığı açıklamada girişim için ilk etapta nakden ödenecek olan kuruluş sermayesi olarak 4.500.000 TL bütçe ayırdı. Bu bağlamda kurulacak anonim şirketin ismi Migros Ticaret A.Ş olacak. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Şirketimizin faaliyet gösterdiği lokasyonlarda elektrikli araçlara elektrik enerjisi temininin sağlandığı şarj ünitesi ve istasyonlarının kurulması, şarj ağı ve şarj istasyonlarının işletilmesi ve şarj hizmetinin sunulması amacıyla, yeni bir anonim şirket kurulmasına karar verilmiştir. Söz konusu hizmetlerin verilebilmesi için alınması gereken yasal izinler için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu dahil gerekli başvurular yapılacaktır.
Öte yandan şarj istasyonu almak için yapılacak başvuru süreci hala devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete’de yayınlanan düzenleme ile işyeri açma (elektrikli şarj istasyonu dahil) belgesi ruhsat alım şartı 3. kez uzatıldı. İlgili karar aynı zamanda oyun, eğlence, su, spor ve macera parkları ile teleferikler ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapılan iş yerleri, motorlu kara taşıtı kiralama işletmeleri ve her türlü motorlu araç testi ve incelemesi yapan ekspertiz yerlerini de kapsıyor.

Galatasaray’dan bütçe sorununa yenilenebilir enerji çözümü!
1
Teknoloji 55 yılda nereden nereye geldi?
8952 kez okundu
2
Yaşam olmadan kirlendi! Mars’ta tonlarca çöp birikti
8438 kez okundu
3
Togg sözünü tuttu! İşte ilk hızlı şarj istasyonu
6206 kez okundu
4
PIN Numarasını Unuttum Ne Yapmalıyım? [2022]
4958 kez okundu
5
Hubble’dan şok eden fotoğraf! İşte galaksiler arası köprü
4619 kez okundu
Hakan Oran Yazdı : EN GÜVENLİ OLMASI GEREKEN YERDE CAN VERMEK
Benzin ve Dizelde Son Durum
Larnaka Havalimanı’ndaki Bomba İhbarı ve Alarm Durumu Sona Erdi
Rize Açıklarında Acil İniş Yapan Uçağın Pilot ve Yolcusuna Ulaşıldı
Başbakan Üstel’den arama kurtarma açıklamasıÇalışmalar kesintisiz sürüyor
Başbakan Üstel’den sosyal konut ve üretici desteği açıklaması
Hakan Oran Yazdı : KİBİR KULESİNDEN DÜŞMEK
Dışişleri Bakanlığından KKTC Açıklarında Alabora Olan Gemi İçin Taziye Mesajı
Girne Belediye Başkanı Şenkul’dan Deniz Seferleri Açıklaması
Bakan Dinçyürek, Bakan Yardımcısı Özel ve Büyükelçi Başçeri’den Yaralılara Hastane Ziyareti