DOLAR

32,5161$% -0.09

EURO

34,9847% 0.39

STERLİN

40,8062£% 0.54

GRAM ALTIN

2.432,88%0,41

ÇEYREK ALTIN

4.061,00%-0,22

BİTCOİN

2078609฿%-3.70398

a

Musk ve Zuckerberg’in jetini takip eden kullanıcı banlandı!

Elon Musk ve Mark Zuckerberg’in özel jetini takip eden ve sosyal medya üzerinden paylaşan genç için yolun sonu göründü. Özellikle Elon Musk’ın kendisine para teklif etmesinden sonra sosyal medyada viral hale gelen Jack Sweeney, Facebook’tan banlandı. Sweeney, paylaşımlarını Twitter’dan yapıyor.

Facebook, Musk ve Zuckerberg’in jetini paylaşan gencin hesabını sildi

Elon Musk ve Mark Zuckerberg’in özel jetlerini takip eden Jack Sweeney’in Facebook hesabı kapatıldı. Platformun politikasını ihlal ettiği belirtilen Sweeney, Instagram ve Twitter üzerinden paylaşım yapmaya devam edecek.

Üniversite öğrencisi, sosyal medya hesaplarında Elon Musk, Jeff Bezos ve Mark Zuckerberg gibi tanınmış isimlerin özel jetlerinin nereye gittiğini paylaşıyor. Fakat Facebook, bu paylaşımların tehlike olduğunu saptadı. Sayfanın; yanıltıcı içerik yayınlamak, nefret söylemini teşvik etmek veya sitenin topluluk standartlarını ihlal ettiğini ifade etti.




Elon Musk’ın teklifini beğenmeyen genç daha fazla para istedi

Özel jetini takip eden gence bunu durdurması karşılığı 5 bin dolar teklif eden Elon Musk, ilginç bir cevap aldı.

21 yaşındaki genç, Facebook’un gönderdiği bildirimi Twitter üzerinden paylaştı. Bildirimde Facebook, “halka açık jet takibinin” uygun olmadığını belirtti.

Jetin havalanmasından inişine kadar attığı her adımı @ElonJet hesabında paylaşan Jack Sweeney, geçtiğimiz günlerde Elon Musk’tan paylaşım yapmayı durdurması karşılığında 5 bin dolar teklif almıştı. Sweeney’in bu teklifi yeterli bulmadığı için geri çevirdiği ve Musk’tan daha fazla para talep ettiği ortaya çıktı.

Sweeney’in aslında jet takibi için bir bot geliştirdiğini hatırlatmak gerekiyor. Yani sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar, Sweeney’in botu tarafından hazırlanıyor.

https://i0.wp.com/shiftdelete.net/wp-content/uploads/2022/08/Mark-Zuckerberg-gorevden-alinmaktan-kil-payi-kurtuldu-1.webp?resize=1170%2C658&ssl=1

21 yaşındaki Jack Sweeney’in 11 bin takipçili bir Instagram hesabı işlettiğini de hatırlatalım. Facebook ve Instagram aynı şirkete (Meta) bağlı olduğu için, bu hesabın henüz kapatılmaması dikkat çekiyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

PIN Numarasını Unuttum Ne Yapmalıyım? [2022]

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0