DOLAR

32,4987$% -0.15

EURO

34,9560% 0.28

STERLİN

40,6823£% 0.22

GRAM ALTIN

2.433,87%0,46

ÇEYREK ALTIN

4.049,00%-0,12

BİTCOİN

฿%

a

Pandora’nın kutusu açıldı: Apple Watch Ultra’yı tamir etmek imkansız mı?

Apple, bu ayın başında düzenlediği etkinlikte yeni akıllı telefonlarını, saatlerini ve kulaklık modellerini tanıttı. Dikkatleri en çok üzerine toplayan cihaz ise ülkemizde yeni bir iPhone modeli kadar yüksek fiyata satılan Apple Watch Ultra oldu. Bugün ise cihazın içi açıldı ve karmaşık yapısı ortaya çıktı.

Apple Watch Ultra tamiri diğer modellerden çok daha zor!

Bugün, 9to5mac editörlerinden Derek Wise, merakına yenik düşerek Apple Watch Ultra modelinin içini açtı. Bu saatin de serinin diğer üyeleri olan Apple Watch 8 ve Apple Watch SE ya da selefleri gibi tamiri asit olmasını bekleyen Wise, umduğunu bulamadı.

Apple Watch Ultra, şirketin diğer akıllı saat modellerinde ve telefonlarında olduğu gibi ekranı çıkartılarak tamir edilmiyor. Bunun yerine cihazın arka tarafında bulunan 4 adet P5 pentalobe (M2 MacBook Air’de kullanılanların aynısı) vidayı sökmek gerekiyor.




Ultra’yı eledik! Apple Watch 8 vs Apple Watch SE (2022)

Apple ekosistemi içerisinde akıllı saat almak isteyen kişiler için Apple Watch 8 ve Apple Watch SE 2022 modellerini karşılaştırdık.

Fakat bu işlemi yapan Wise, Apple’ın bu cihazda ekstra su geçirmezlik önlemi olarak birleştirme sırasında başına bela olacak o-ringleri kullandığını görüyor. Vidalar söküldükten sonra cihazın arka kapağını tıpkı bir ekranı söker gibi plastik aparatlar ile ayırıyor. Bu noktada kapağın sensörler ile bütünleşik olduğunu ve 2 adet ince kablo ile saate bağlı olduğunu fark ederek dikkatlice bağlantıları ayırıyor.

Fakat arka kapak ile saatin arasında bulunan özel yapıştırıcının bu sırada zarar görme ihtimalinin yüksek olduğu ve cihazın su geçirmezlik özelliğinin güvenilirliğini kaybettiği de belirtiliyor. Dolayısıyla birleştirme işlemi sırasında bu malzemenin temizlenerek yenilenmesi tavsiye ediliyor.

Arka kapak ayırıldıktan sonra yukarıdaki görselde yer alan manzara ile karşılaşıyor. Yani saatin yalnızca sensörlerinin bulunduğu kısmı ayırmayı başarabildiğini ve diğer parçalara erişebilmek için 3 adet vidayı daha sökerek metal koruma kapağını çıkarması gerektiğini fark ediyor.

Tabii bu sırada saatin kayışlarını tutan mekanizmada bulunan 4 yayın 3 tanesinin yerinden fırlayıp gittiğini ve tekrar birleştirirken bunun da zorluk çıkarttığı söyleniyor. Fakat tüm aksiyon bu kadar. Zira metal koruma kapağının altında birden fazla şerit kablo olduğu ve hangisinin nasıl çıkarılması gerektiğini önceden bir şemaya bakmaksınız yapmanın bir yolu olmadığı, denenmesi durumunda ise saatin kalıcı hasar alabileceği belirtiliyor.

Dolayısıyla iFixit’in bir tamir kiti satışa sunulduğunda ve onarım kılavuzu yayınlandığında bu adımların tekrarlanmasının daha mantıklı olacağını söyleyebiliriz. Öte yandan Wise, saati tekrar birleştirdiğinde cihazın en dış kısmında bulunan o-ringlerin yukarıdaki görselde olduğu gibi dışarı fırladığını ve bir türlü düzgün takılmadığını söylüyor. Bu cihazı da şimdilik tamiri imkansız olarak nitelendiriyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Valve’ın el konsolu Steam Deck rekora doğru ilerliyor!

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0