DOLAR

32,3783$% 0.16

EURO

34,9945% -0.29

STERLİN

41,0072£% 0.25

GRAM ALTIN

2.324,53%0,23

ÇEYREK ALTIN

3.975,00%-0,72

BİTCOİN

฿%

a

Samsung sonunda çip krizini çözüyor!

Tüm dünyada devam eden çip krizi, telefon, tablet, araba ve diğer birçok elektroniğin üretimini oldukça olumsuz etkiledi. Bu durum son aylarda biraz daha düzelmiş olsa da hâlâ sıkıntılar devam ediyor. Yaşanan sıkıntılarla bir daha karşılaşmak istemeyen Samsung ise çip üretimi konusunda yeni adımlar atıyor.

Samsung üretim teknolojisini ve adedini artıma hedefinde

Samsung ürettiği teknololojik aletleri ile biliniyor olsa da şirket birçok markaya ürettiği çiplerle de öne çıkıyor. Snapdragon 8 Gen 1 işlemcilerini üreten Güney Koreli üretici aynı zamanda Apple ürünlerine de bellek yongaları sağlıyor. Her şirkette olduğu gibi geçtiğimiz süreçte Samsung da pandemiden olumsuz etkilendi.


TSMC, 2nm işlemciler ile ilgili detayları açıkladı!

TSMC, 2nm işlemciler ile ilgili detayları açıkladı!

TSMC, işlemci dünyasında önemli bir adıma hazırlanıyor. Şirket, 2nm işlemcilerle ilgili bir teaser yayınladı.

Yarı iletken üretimi konusunda Samsung’un en büyük rakibi olan TSMC de benzer nedenlerden dolayı üretimde aksamalar yaşadı. Samsung ise bu sorunları yaşamamak adına çip üretimindeki yeni planları paylaştı.

Güney Koreli üretici, 2025 yılında daha güçlü ve verimli çipler üretilmesini sağlayan 2 nm sürecini tamamlamayı planlıyor. 2027 yılına gelindiğinde ise çok daha gelişmiş çiplere kapı açacak 1.4 nm üretim aşamasının devere sokulması hedefleniyor.

Samsung, yeni teknolojiler dışında üretim kapasitesini artırarak bir daha yarı iletken sıkıntısı yaşamamak istiyor. Şirket, 2027 yılı ile birlikte gelişmiş çip üretme kapasitesini 2022 yılına göre 3 katdan daha fazla artıma hedefinde. Güney Koreli üretici, hâli hazırda Güney Kore ve ABD’deki tesislerine ek olarak Teksas’ta faaliyet gösterecek yeni bir fabrika kurmayı planlıyor.

https://i0.wp.com/shiftdelete.net/wp-content/uploads/2022/08/Samsung-cip-krizini-cozmek-icin-calismalara-basladi-4.jpg?resize=1170%2C658&ssl=1

Samsung, bu gelişim adımları ve üretim kapasitesinin artması ile birlikte TSMC’yi yakalamak istiyor. Tayvan merkezli şirket, Apple’ın M1 ve M2 işlemcilerinin yanı sıra AMD, Nvidia ve Intel’e birçok çip üretiyor. Samsung ise yeni atılımları ile çip krizini ortadan kaldırıp maliyetleri düşürmenin hesaplarını yaparken, TSMC’nin bazı müşterilerini de elinden alma niyetinde.

Peki siz Samsung’un çip üretimi konusunda attığı yeni adımlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0