DOLAR

32,4705$% -0.06

EURO

34,7268% -0.72

STERLİN

40,5235£% -0.69

GRAM ALTIN

2.436,67%0,03

ÇEYREK ALTIN

4.046,00%-0,24

BİTCOİN

2079356฿%0.91926

a

Tank devri kapandı diyenlere! ABD’nin yürüyen kalesi AbramsX tanıtıldı

Günümüzde savaşlar ve sınır ötesi operasyonlarda jet uçak ve SİHA gibi hava unsurlarının elde ettiği başarılar nedeniyle tanklar gölgede kaldı. Fakat sanıldığının aksine ömrünü tamamlamış değil. Bugün tanıtılan General Dynamics üretimi AbramsX ise bunun en büyük kanıtı.

Ne ararsan var! General Dynamics AbramsX tank özellikleri

ABD’nin ünlü savunma ve havacılık şirketi General Dynamics, önümüzdeki günlerde katılım sağlayacağı ABD Ordusu Yıllık Toplantısı ve Sergisi’nden hemen önce yeni nesil AbramsX tankını tanıttı. Peki neler vadediyor?

AbramsX ana muharebe tankı orijinal Abrams’a göre daha ağır olsa da seleflerinden hafif kalıyor. Ayrıca içerisinde özel olarak geliştirilen hibrit motor teknolojisi bulunduğu için hem operasyonel hem de teknik tarafta bazı yenilikler sunuyor.




Türkiye, NATO tarihinde bir ilki başardı!

ASELSAN ve Sefine tersanesi tarafından geliştirilen Marlin SİDA, uluslararası NATO tatbikatına katılarak bir ilki gerçekleştirdi.

Örneğin AbramsX tankının elektrik ve içten yanmalı birleşiminden oluşan hibrit motor sayesinde yüzde 50 daha az yakıt tüketimine sahip olduğu belirtiliyor. Seleflerine kıyasla hafifletildiğini de göz önünde bulundurursak hem operasyon maliyeti hem de menzil anlamında bir adım ileri gidildiğini görüyoruz.

Bazı PHEV otomobillerde görmeye alışık olduğumuz hibrit teknolojini barındıran tank, gerekli olmadığı taktirde içten yanmalı motoru çalıştırmıyor. Bu sayede sessiz izleme özelliği adı verilen özelliğin ortaya çıktığı belirtiliyor.

Tankın ana gövdesinin üzerine 30 mm Kongsberg Protector RS6 UKSS başta olmak üzere birçok yeni nesil silah sisteminin ve gelişmiş sensörlerin eklendiğini görüyoruz. Hatta Fransız savunma şirketi Safran Group tarafından zırhlı muharebe için geliştirilen yeni nesil çok uzun menzilli optoelektronik gözlem ve saldırı sistemi PASEO bulunuyor.

Ayrıca kullanmış olduğu 120 mm topçu sisteminin de hedef sapmasının ciddi oranda düşürüldüğü belirtiliyor. Ek olarak, Trophy Etkin Koruma Sistemi de bu tankta kullanılacak. Yani hem kendini savunma hem saldırı hem de farkındalık anlamında birçok yeniliği beraberinde getiriyor.

Siz General Dynamics AbramsX tankı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sonunda yarışa katıldı! Elektrikli Honda Prologue özellikleri ve fiyatı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0