DOLAR

32,6030$% 0.38

EURO

34,7913% 0.15

STERLİN

40,6344£% 0.08

GRAM ALTIN

2.495,64%0,47

ÇEYREK ALTIN

4.257,00%0,18

BİTCOİN

฿%

a

Telefonunuz ile nasıl daha iyi fotoğraflar çekebilirsiniz?

Günümüzde birçok akıllı telefon özellikle eski teknolojiye sahip fotoğraf makinelerinden çok daha iyi fotoğraflar çekebiliyor. Birçok kişi de bu yüzden akıllı telefonlarını aynı zamanda fotoğraf çekmek için ilk adresleri olarak görüyor.

Akıllı telefonlar ile daha iyi fotoğraf nasıl çekilir?

Yeni nesil telefonlar da barındırdıkları ekstra kamera ve teknolojiler ile kullanıcılarının beklentilerini en iyi şekilde karşılamaya çalışıyor. Ancak tüm bunlara rağmen bazen çekilen fotoğraflar istenen kalitede olmuyor. Akıllı telefon kamerasıyla daha iyi sonuçlar almak için ise belli başlı ipuçları bulunuyor.




Fotoğraflardaki arka planı silme [En Kolay Yöntem]

Bazen fotoğraflardaki arka planı silme ihtiyacı ortaya çıkabiliyor. Bunun için Photoshop gibi profesyonel yazılımları yüklemenize gerek yok!

Biz de bu yazımızda akıllı telefon kamerası ile çok daha iyi fotoğraflar çekmenişn ipuçlarını bir araya getirdik. İşte akıllı telefonunuzun kamerasını kullanarak çektiğiniz fotoğrafların çok daha net, canlı ve keskin olmasını sağlamanın yolları.

1. Lensinizi temiz tutun

Bulanık veya bozuk görüntülerin en yaygın nedenlerinden biri, lensleri kirli bir akıllı telefon kullanarak fotoğraf çekmektir. Objektif üzerinde toz ve diğer kalıntılar biriktiğinde, merceğe giren ışığın bir kısmını engelleyerek çekimlerinizin kalitesini düşürür. Kamera lensi yüzeyindeki görünür toz veya kiri temizlemek için kuru bir mikrofiber bez kullanarak bu sorunu kolayca çözmeniz mümkün.

2. Odak ve Pozlamayı iyi ayarlayın

Akıllı telefon kameraları genellikle odak ve pozlamayı kolayca ayarlamanıza olanak tanıyan birçok özelliğe sahip. Kameranızda bu özellikler yerleşik olarak bulunmuyorsa, bu ayarlamaları yapmak için Snapseed, Lightroom for mobile veya Photoshop Express gibi bir fotoğraf düzenleme uygulamalarını kullanmayı deneyebilirsiniz. Odaklama ve pozlamayı ayarlamak için çekim yaparken alt kısımdaki bar üzerinden uzaklık ve yakınlık ayarı yapılabileceği gibi istediğiniz nesnenin üzerine dokunarak istediğiniz nesneyi öne çıkarabilirsiniz.

3. Işığı iyi ayarlamaya çalışın

Akıllı telefon kameraları iyi aydınlatılmış yerlerde karanlık ortamlara kıyasla çok daha başarılı görüntüler ortaya koyabilir. İç mekan çekimlerinde çeşitli aydınlatma elemanları ile fotoğraflarınızdaki ışığı ayarlayabilirsiniz. Eğer dışarıda çekim yapmayı planlıyorsanız da doğrudan gelen güneş ışığından kaçınmanızı öneriyoruz. Direkt olarak güneş ışığı kamera lensinden yansıyarak fotoğraflarda parlamaya neden olabilir.

4. Telefonunuzu sabitleyin

Daha iyi fotoğraflar çekmenin en önemli noktalarından bir tanesi de kameranın sabit olarak tutulmasıdır. Bu konuda elleri oldukça stabil bir kişiye fotoğraf çekme görevi verilebileceği gibi bir tripod kullanmak görüntü kalitesini artıracaktır. Aynı zamanda telefonunuz sabitleyeceğiniz herhangi bir eşya da yine aynı görevi görebilir.

5. Dijital yakınlaştırmadan uzak durun

Akıllı telefon kameraları genellikle profesyonel kameralardan daha düşük çözünürlüklere sahiptir. Bir fotoğrafı dijital yakınlaştırma ile çekmek görüntünüzün bulanık veya pikselli olmasına neden olacaktır. Akıllı telefonunuzla yakın çekim yapmak istiyorsanız, dijital yakınlaştırmayı kullanmak yerine, çektiğiniz obje ve kişiye yaklaşmanız daha iyi olacaktır.

6. Doğru kamera lensini kullanın

Modern akıllı telefonların çoğunda, selfie ve görüntülü arama için bir ön kamera, manzaraları yakalamak için ultra geniş açılı bir lens ve görüntülerde arka planı bulanıklaştırmaya yardımcı olan ikincil bir arka kamera dahil olmak üzere birden fazla kamera lensi bulunur. Bu lensler arasında duruma göre doğru seçimde bulunmak çok daha iyi fotoğraflar çekmek için oldukça önemli.

7. RAW formatında çekimler yapın

JPEG en yaygın kullanılan dijital görüntü formatıdır. Dosya boyutunu küçülttüğü ve nispeten iyi görüntü kalitesine sahip olduğu için kullanışlı olsa da, RAW formatında çekim yaparak orijinal fotoğraftan daha fazla veriyi çektiğiniz görüntüye yansıtabilirsiniz. Bu sayede çok daha iyi görüntülere ulaşabilirsiniz.

8. Üçüncü parti kamera uygulamaları kullanın

Üçüncü taraf kamera uygulamaları, akıllı telefon kamerası tarafından çekilen fotoğrafların kalitesini önemli oranda iyileştirebilir. Örneğin, Camera+ ve Google Camera gibi uygulamalar, varsayılan bir kamera uygulamasının sahip olmadığı özellikleri size sağlayabilir. Google Camera uygulamasını Android telefonunuza yüklemek, Gece Görüşü ve Portre Modu gibi özelliklere erişmenizi sağlar.

9. Üçte bir kuralını uygulayın

Üçte bir kuralı, resimlerinizi oluşturmanıza yardımcı olan basit bir kavramdır. Çekim sırasında ekranı dokuz eşit parçaya bölme seçeneği ile bu kural uygulayabilirsiniz. Birçok telefonda bu özellik destekleniyor. Fotoğrafınızda ana öge veya ögeleri yatay ve dikey çizgilerin kesiştiği noktaların çevresine yerleştirmeye çalışarak çok daha dikkat çekici fotoğraflar elde edebilirsiniz.

10. Kameranızın özelliklerine hakim olun

Kameranızın nasıl çalıştığını bilmek, çok daha iyi fotoğraf çekmenin ilk adımlarından biri olarak gösterilebilir. Sadece kamera özelliklerinin nerede olduğunu değil, aynı zamanda her bir özelliğin ne işe yaradığını bilerek çok daha iyi görüntüler yakalayabilirsiniz.

11. Çekimlerinizi düzenleyin

İyi bir fotoğraf çekmek sadece bunlarla sınırlı değil. Fotoğrafı çektikten sonra da çeşitli uygulamalar yardımı ile görüntünün etkileyiciliğini artırmak mümkün. Düzenleme uygulamaları, en iyi görünen çekimleri elde etmek için pozlamayı, renk doygunluğunu, keskinliği ve daha fazlasını ayarlamanıza olanak tanır. Fotoğraflarınızı düzenlemek için çeşitli ücretli ve ücretsiz uygulamalar mevcut.

Yukarıda sıraladığımız maddeleri uygulayarak akıllı telefonunuz ile çok daha iyi fotoğraf çekmek mümkün. Peki siz akıllı telefon kameraları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Google Pixel tablet teknik özellikleri belli oldu!

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0